NOVI PROJEKT Zaplešimo s Udrugom za Down sindrom Virovitičko-podravske županije

Udruga za Down sindrom Virovitičko-podravske županije u partnerstvu s Kulturnom udrugom KReativa, EDukativa, Aktiva Kreda, a u suradnji s Rekreativni centar Creative Box i Štúdio Tanca a Pohybu Alegria iz Slovačke započinju plesni projekt. U projekt će biti uključeni i Osnovne škole Suhopolje, Voćin i Vladimir Nazor. Projekt se provodi uz finanijsku pomoć Virovitičko-podravske županije.

Osmišljen je kao niz aktivnosti koje imaju za cilj povezivanje različitih pojedinanaca u jednoj zajedničkoj aktivnosti – plesu. Kroz deset dana okupiti će se razičita djeca i odrasli (djeca s teškoćama u razvoju, djeca bez zdravstvenih teškoća, djeca osnovnoškolci, odrasle osobe, osobe nacionalnih manjina) u nizu aktivnosti koje će imati za cilj njihovo sudjelovanje u nizu aktivnosti kojima je poveznica ples.

Projekt će započeti 10. svibnja s predavanjem pod nazivom “Pomaže li ples psihičkom zdravlju”. Sljedeća aktivnost u sklopu projekta je plesni dan u organizaciji Rekreativni centar Kreativna kutija (19. svibnja), zatim plesne radionice s djecom OŠ Suhopolje i OŠ Vladimir Nazor, kao i zajednički nastup (24. svibanj) i za kraj izlet u Voćin i plesne radionice s djecom OŠ Voćin (25. svibanj). (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content