Posjeta izaslanstva Ureda za ekonomske odnose Veleposlanstva Mađarske u RH

Danas je HGK – Županijsku komoru Virovitica, posjetilo izaslanstvo Ureda za ekonomske odnose Veleposlanstva Mađarske u Zagrebu, koje je predvodio Károly Róbert Scherczer – savjetnik za ekonomske odnose i voditelj ureda, sa suradnicima Botond Riczkó – tajnikom za ekonomske odnose i Martom Džeba – djelatnicom Ureda.

Na poslovnim razgovorima sudjelovali su iz Virovitičko-podravske županije:

– u ime HGK – ŽK Virovitica: Milan Vanđura, direktor i Suzana Kolesarić, viši stručni suradnik za međunarodne poslove
– u ime županijske Razvojne agencije Vidra: Željka Vuković, v.d. ravnateljica
– u ime VPŽ: Sandra Novosel iz Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ
– u ime grada Virovitice i RA VTA: suradnici Dubravko Ćuk i Katarina Modrić

Tema poslovnih razgovora bila je pogranična i prekogranična suradnja, gospodarski aspekti, sa rekapitulacijom dosadašnjih međusobnih gospodarskih aktivnosti i obima međusobne vanjskotrgovinske razmjene.

Akcentirana je potreba izgradnje suvremene cestovne prometnice na pravcu Pečuh – Szentlorinc – Szigetvar – Barcs – Virovitica – Bjelovar – Gradec, te većem broju graničnih prijelaza.

Izgradnja brze ceste ovim prometnim pravcem osnovni je preduvjet ravnopravne pozicije gospodarstva s tih područja, prema članovima poslovne zajednice s ostalih područja, koji imaju izgrađenu adekvatnu prometnu infrastrukturu.

Mađari su naglasili da su ishodili sve potrebne dozvole i da je Mađarska država osigurala vlastita sredstva – bez EU, za izgradnju ovog pravca. Istaknuta je i potreba izgradnje željezničke pruge od Virovitice do Barcsa. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content