VOLIM SVOJU ŽUPANIJU “Drava” našeg fotoreportera Matije Rođaka izložbom će obići cijelu Hrvatsku

Prije više od dva mjeseca Hrvatska zajednica županija pokrenula je treće izdanje foto-natječaja „Volim svoju županiju“. Kako kažu, ovogodišnji su rezultati zaista impresivni, a odaziv na natječaj bio je daleko iznad očekivanja. Svoje radove prijavilo je više od 1300 fotografa amatera i profesionalaca, a u aplikaciji zabilježili su 2835 prijavljenih fotografija.

Svaka od fotografija iznova je otkrila ljepote županije koju predstavlja i podsjetila na skrivene dijelove Hrvatske.

Odlukom žirija, nagradu za najbolju fotografiju natječaja odnio je Lucijan Španić iz Ličko-senjske županije. Drugo mjesto je pripalo Višnji Magdaleni Bolf iz Primorsko-goranske županije, dok je treće pripalo Igoru Luliću, čija će fotografija predstavljati Brodsko-posavsku županiju.

Posjetimo, natječaj je krenuo 1. ožujka i trajao do 20. travnja, a stručni žiri ove su godine činili predsjednica žirija i profesionalna fotografkinja Marija Milin te Mateja Gošćiej (Međimurska županija), Kristijan Toplak (Virovitičko-podravska županija), Bernardo Pahor (Karlovačka županija) i Alan Špiljak, prošlogodišnji pobjednik natječaja i počasni član žirija.

Svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada predviđena je za 24. svibnja, a prvo izdanje ovogodišnje izložbe ugostit će Šibenik. U novi postav putujuće izložbe “Volim svoju županiju” ušla je 21 fotografija, a Virovitičko-podravsku županiju predstavlja fotografija našeg fotoreportera Matije Rođaka.

(www.icv.hr, hrvzz.hr, foto: M.Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content