1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA: NK Rezovac

OČEKIVALI BOLJE REZULTATE, U NOVOJ SEZONI STIŽU POJAČANJA

Nogometaši Rezovca već niz godina uspješno se natječu u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Ove godine završili su na odličnom drugom mjestu, odmah iza Suhopolja. Trener Zlatko Vuković nije do kraja zadovoljan postignutim rezultatima, očekivao je više.

– Momčad koja mi je bila na raspolaganju trebala je postići bolje rezultate. Ne mislim da smo trebali biti prvi, jer je Suhopolje puno bolje, ali bodovna razlika između nas i njih trebala je biti manja. Imamo mnogo kvalitetnih nogometaša koji nisu redovito dolazili na treninge. Dio zbog objektivnih (posao i školovanje u Zagrebu), a dio zbog subjektivnih razloga. Pri tome su momci bili redovitiji na treninzima prošle jeseni nego u proljetnom dijelu natjecanja – kaže Z. Vuković.

Ponosan je na seriju od 12 susreta bez poraza, iskoristili su greške Mikleuša u posljednjim kolima te se odvojili na drugoj poziciji.

– U idućoj sezoni, prema najavama iz Uprave kluba, pojačat ćemo momčad. Doći će nam dva izlazna juniora iz Virovitice, Silvijo Buzuk, Stjepan Iharoš i još nekoliko igrača. Ako ih sve uspijem animirati na veći rad, tu vidim prostor za napredak i još bolje rezultate – smatra Z. Vuković.

Jedan od iskusnijih domaćih igrača Antonio Ilijašević otkrio nam je kako je on zadovoljan sezonom.

– Ovogodišnje osvajanje drugog mjesta je lijep rezultat, ali uz nekoliko pojačanja koja imamo u vidu možemo biti i puno bolji. Možda se uključiti i u borbu za naslov prvaka – kaže Antonio I.

U Rezovcu se uz prvu momčad radi i s mlađim uzrastima. Dva trenera, Antun Radić i Rajko Rajković, u tri selekcije U-10, U-12 i juniori okupljaju pedesetak igračica i igrača, koji uz treninge uspješno igraju u županijskim ligama za mlađe dobne uzraste i u njima vide uspješnu budućnost kluba.

TRANSFER ZONA 

Kao što je rekao trener Vuković, dva izlazna juniora stigla su iz NK Virovitice, Silvijo Buzuk i Stjepan Iharoš. Riječ je o mladim i vrlo kvalitetnim igračima koji će svojim nogometnim znanjem uvelike pomoći u dizanju igre na još veći nivo.

Još jedan igrač pojačao je redove kluba ubrzo nakon završetka sezone. Zvonimir Juhas, stigao je iz Lukača 05. Riječ je o sjajnom napadaču koji je protekle sezone zabio čak 27 golova.

Proteklog vikenda nogometaši Rezovca, s novim pojačanjima (ali bez nekoliko prvotimaca) osvojili su uvjerljivo turnir virovitičkih nogometnih klubova podbilogorskog kraja, bili su u finalu bolji od milanovačkih Sokola 3:0. (www.icv.hr, mš)

Iz arhive: