2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA (ZAPAD): NK “Omladinac” Korija

ODLIČNO POSLOŽENA MOMČAD I ZASLUŽENO DRUGO MJESTO

Nogometni klub “Omladinac” iz Korije se prošle sezone natjecao u II. županijskoj nogometnoj ligi (zapad) i ostvario odličan plasman, zasluženo drugo mjesto. Vrlo efikasna i napadački orijentirana momčad u sezoni je zabila 101, a primila 30 golova. Drugo mjesto osvojeno je s 50 bodova, 11 manje od aktualnog prvaka Bušetine. Mnogi se pitaju kakav bi bio konačni ishod da je Bušetina bez ključnih igrača ostala ranije, no ostavimo nagađanja sa strane. Ovo je za klub iz Korije odličan uspjeh, riječ je o sjajno posloženoj ekipi koja će vjerojatno biti glavni kandidat za osvajanje naslova sljedeće sezone.

Kroz sezonu, u Koriji smo mogli vidjeti puno lijepih pogodaka u režiji Darija Godeča, Filipa Jeličića, Vedrana Grubića i Tomislava Škvarića, odličnih reakcija u obrani kojom su dirigirali Andrej Čupen, Drago Kozlinger, Zdravko Varga, Velibor Švarbić, Filip Vida i Marko Deskar te pregršt odličnih asistencija i proigravanja koja su stizala iz uigranog veznog reda od Renata Gibe, Ivana Bistrovića, Lea Horvatinovića i sjajnog tehnički potkovanog igrača, Renea Prugovečkog koji je u klub stigao kao pojačanje iz četvrtoligaša Zdenke (Veliki Zdenci) u drugoj polusezoni. Na golu su se izmjenjivali Mario Jerbić i Antonio Štefanec, a za klub su još nastupili Ivan Bilović, Stjepan Čičak, Filip Lukić, Matko Jurić i Valentino Jeličić.

TRANSFER ZONA PRIJE POČETKA DRUGE POLUSEZONE

Dva velika pojačanja u Koriju su stigla početkom druge polusezone što se uvelike odrazilo na samu igru ali i konačni plasman.

Prvo proljetno pojačanje bio je Rene Prugovečki, igrač središnjeg dijela terena i odličnog pregleda igre, stigao je iz četvrtoligaša “Zdenke” (Veliki Zdenci):

Tomislav Škvarić, stigao je iz nogometnog kluba “Napredak” Rušani, dobro poznati napadač kojeg su zapamtile mnoge obrane i u višim ligama, iza sebe ima pregršt lijepih golova i asistencija.

IGRA NA VISOKOM NIVOU

Kako ocjenjuju odigranu sezonu pitali smo glavnog stratega kluba Miroslava Ćorića, kapetana Renata Gibu i obrambenog igrača Zdravka Vargu.

– Zadovoljan sam proteklom sezonom, mislim da smo od prvog do zadnjeg kola posao odradili na visokom nivou. Ovim putem zahvaljujem igračima koji su redovito dolazili na treninge, bez obzira na vremenske uvjete i dali svoj maksimum, što se na kraju pokazalo ključnim u ostvarivanju drugog mjesta. Odlično smo radili i očekujem takav angažman i u sljedećoj sezoni, u kojoj imamo velike ambicije, a, ako bude mogućnosti, nadamo se i ulasku u veći rang. Zahvaljujem i upravi te navijačima koji su nas bodrili tijekom cijele sezone. Prava smo ekipa, prijatelji i nadam se da će tako i ostati – rekao je glavni strateg M. Ćorić.

U 22 UTAKMICE DALI PREKO 100 GOLOVA

Odigranom sezonom zadovoljan je i kapetan Renato Giba:

– Ostvarili smo cilj koji smo zadali u početku sezone, a to je biti u vrhu tablice. Atmosfera u klubu je odlična, cijela ekipa je zadovoljna, kao i uprava, a vjerujem i gledatelji koji su nas pratili u velikom broju kroz cijelu sezonu. Mislim da možemo biti zadovoljni prikazanom igrom gdje smo zabili više od 100 golova u 22 utakmice, a pogotovo drugim dijelom sezone, gdje smo od 11 utakmica ostvarili 10 pobjeda i jednu izgubili, od prvaka Bušetine. Vjerujem da iduće sezone idemo korak naprijed tj. u osvajanje prvog mjesta. Najvažnije je da svi uživamo u nogometu i da nema ozljeda – smatra kapetan R. Giba.

Obrambeni igrač Zdravko Varga također je sezonu ocijenio dobrom te čestitao igračima Bušetine na osvojenom naslovu prvaka:

– Okrećemo se sljedećoj sezoni sa željom da nadmašimo ovaj uspjeh i uz dogovor ekipe da odemo u viši rang jer mislim da s ovom kvalitetom to i zaslužujemo – zaključio je Z. Varga, igrač koji u Koriji ima dugi „staž“ i koji je ostao uz klub i kada je bilo najteže.

NAJBOLJI STRIJELAC KLUBA

Vedran Grubić, “dijete” nogometnog kluba iz Korije, vratio se na početku protekle sezone i zabio najviše golova.

(www.icv.hr, ts)