Dr. Miroslav Venus novi je predsjednik županijske Lige za borbu protiv raka

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo sv. Rok, dr. Miroslav Venus novi je predsjednik Lige protiv raka Virovitičko-podravske županije. Jednoglasno je to odlučeno danas (ponedjeljak) na izvanrednoj izbornoj skupštini lige na kojoj je za dopredsjednicu izabrana Sanja Bošnjak, inače predstojnica županijskog Ureda državne uprave. Imenovani su i novi članovi Upravnog odbora: Zlata Šljivac, Ksenija Žunec i Dubravka Vidić.

Ideja novog vodstva Lige je ujediniti sve županijske zdravstvene ustanove u zajedničku borbu u prevenciji i zaštiti od malignih oboljenja. Tako je za predsjednicu Nadzornog odbora imenovana Lahorka Weiss, koja će uskoro preuzeti dužnost ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu, a članovi su Dinko Blažević, ravnatelj Opće bolnice Virovitica i dr. Ivica Fotez, ravnatelj županijskog Doma zdravlja. Dr. Venus je na skupštini naglasio kako je uvjeren da problematika malignih oboljenja, što dokazuju i statistički pokazatelji, zaslužuje dodatni angažman svih dionika društva.

Uz dosadašnji humanitarni angažman, Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije u budućem razdoblju planira više edukacija, javno zdravstvenih tribina, predavanja i slično kako bi razvili svijest o potrebi, u prvom redu, preventivnih pregleda radi radi ranog otkrivanja bolesti. Potporu novom predsjedniku i najavljenim aktivnostima dao je i novoimenovani ravnatelj OB Virovitica Dinko Blažević. Istaknuo je kako se i OB Virovitica želi maksimalno uključiti u što bolju edukaciju i još kvalitetniju brigu o građanima.

(www.icv.hr, bg)