DOBRE VIJESTI ZA UMIROVLJENIKE Za provođenje projekta „Bolji dani“ GDCK Virovitica dobilo 68.000 kuna

Sukladno Odluci o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici putem organiziranih dnevnih aktivnosti, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za provođenje projekta „Bolji dani“, Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica dodijelilo je iznos od 68.000 kuna.

Naime, projekt Dnevnog boravka pri GDCK Virovitica provodi se već 11 godina, a unazad zadnjih nekoliko godina sredstva za njegovo provođenje osigurava se preko natječaja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

-Projekt smo na natječaj ministarstva prijavili uz pomoć Razvojne agencije VTA, a moram naglasiti da se na navedeni natječaj prijavilo više od 100 udruga od kojih je svega njih 61 dobila tražena sredstva. Trajanje projekta je godinu dana, odnosno do 31. svibnja 2019. godine. Grad Virovitica projekt sufinancira s 20.000 kuna, a važno je naglasiti da besplatno osigurava prostor za rad Dnevnog boravka – naglasila je Željka Grahovac, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.

Inače za provođenje projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici putem organiziranih dnevnih aktivnosti, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, za 2018. godinu osiguralo je sveukupan iznos od 3.880.000 kuna. (www.icv.hr, zc; foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content