FOTO Članovi KUD-a “Podravina” Čađavica vratili se iz Makedonije sa Međunarodnog folklornog festivala

Članovi Kulturno-umjetničkog društva Podravina iz Čađavice vratili su se iz Makedonije, gdje su u Ohridu i Strugi, na obali Ohridskog jezera, sudjelovali na Međunarodnom folklornom festivalu ”Ohridski folklorni denovi”, koji je održan od 13. do 17. srpnja.

Na festivalu su uz folklorna kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske sudjelovali i folklorni ansambli iz Makedonije, Bugarske, Turske, Bosne i Hercegovine, Poljske, Ukrajine, Srbije i Rumunjske.

Po povratku u Čađavicu, članove KUD-a Podravina primio je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, kojemu je v.d. predsjednice KUD-a Valentina Predrevac uručila sliku iz Ohrida kao mali znak pažnje na pomoći u organizaciji njihovog putovanja u Makedoniju.

37293299 1896361513719133 7473427168748371968 n Custom

– U Strugi smo bili smješteni u Hotelu Galeb gdje smo i nastupili, imali defile, odnosno povorku kroz grad sa ostalim učesnicima festivala, a nastupili smo i u Ohridu. Mi smo se predstavili sa spletom pjesama i plesova iz Slavonije i na taj način promovirali našu Hrvatsku, Virovitičko-podravsku županiju i Čađavicu. Osim nastupa, naš boravak u Strugi i Ohridu imao je i turistički karakter. Posjetili smo mnoge kulturne i povijesne znamenitosti tog dijela Makedonije. Moram reći da su nas domaćini izuzetno lijepo primili, na čemu im zahvaljujemo – rekla je Valentina Predrevac.

Članovi KUD-a Podravina oduševili su domaćine, ali i ostale posjetitelje turističkih mjesta uz Ohridsko jezero sa dresovima koje su obukli na dan igranja finalne utakmice SP-a u Rusiji između Francuske i Hrvatske.

37349033 1896360277052590 3136211142746046464 n Custom

– Imali smo tu čast biti tamo kada je naša reprezentacija igrala finale Svjetskog prvenstva. Naš autobus, kojim smo išli iz Struge za Ohrid, bio je okićen hrvatskim zastavama, a mi u dresovima sa prepoznatljivim crveno-bijelim kockicama. Kada smo izišli iz autobusa u Ohridu i krenuli uz jezero, turisti iz svih dijelova svijeta koji su se tamo našli su nas doslovce vukli u stranu i željeli se s nama fotografirati, sada se naježim kad se sjetim koji me ponos tada obuzeo. Organizacija gledanja utakmice bila je u jednom hotelu na obali Ohridskog jezera, poslije koje su nas ponovo ”okupirali” mještani i svi koji su se tamo našli sa željom fotografiranja s nama, tako da je susretljiva makedonska policija morala na 20-tak minuta zaustaviti promet kako bi to obavili. Nemam riječi kojim bih opisao osjećaje koji su me tada prepravili. Stvarno predivan osjećaj. Moram se zahvaliti organizatorima festivala na svemu, na načinu na koji su nas primili i pažnji koju su nam pružili za vrijeme našeg četverodnevnog boravka. Naše domaćine, tj. njihov ansambl, pozvali smo kod nas u Čađavicu na Dane općine da im na neki način vratimo to gostoprimstvo koje su nam oni tamo pružili – rekao je Josip Piskać, vođa puta za Makedoniju i predsjednik Općinskog vijeća Općine Čađavica.

(www.icv.hr, ADF)

[g-gallery gid=”469430″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content