POREZNA ČASTI Skupite 20 računa i osvojite čak 25 tisuća kuna

Porezna uprava pokrenula je novu kampanju i nagradnu igru Bez računa se ne računa, uz poziv građanima da se i ovaj put aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu, stoji u priopćenju Porezne uprave.

– Pošteno zarađen novac građana namijenjen za zdravstvo, školstvo i sigurniju budućnost, pojedini obveznici i dalje zadržavaju samo za sebe, stoga pozivamo građane da traže, uzimaju račune i uključe se u nagradnu igru Porezne uprave – poručuju iz Porezne uprave.

Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je skupiti 20 računa s datumom izdavanja od 15. srpnja i poslati ih na adresu Hrvatska Lutrija, p.p. 493, 10001 Zagreb, uz naznaku: Za nagradnu igru Bez računa se ne računa. Ukupno će se održati četiri kola, a nagradna igra će trajati do 22. ožujka iduće godine.

U svakom kolu dijelit će se vrijedne nagrade na potrošačkim karticama u vrijednosti 7.500, 10.000, 15.000 i 25.000 kuna, a emisije javnog izvlačenja dobitnika emitirat će se u programu Hrvatske radiotelevizije.

Osim građana, koji u suzbijanju sive ekonomije sudjeluju traženjem, sakupljanjem računa te prijavljivanjem nepravilnosti, i ovlašteni službenici Porezne i Carinske uprave, samostalno, ali i u suradnji, obavljaju pojačane nadzore fiskalizacije na području cijele države, napominju iz Porezne te podsjećaju da se uz primjenu najsuvremenijih alata i tehnika nadzora, izdavanje i fiskaliziranje računa prati i u realnom vremenu putem mobilnih uređaja.

– Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu vam uslugu. Provjerite ispravnost računa na sljedećoj poveznici: www.provjeri-racun.hr/ i prijavite nepravilnosti Poreznoj upravi. Jer, novac namijenjen državnom proračunu je i vaš novac – stoji u priopćenju. (www.icv.hr; foto: ilustracija)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content