DVA POGOTKA IBRIKSA NISU BILA DOVOLJNA Suhopolje ispalo u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa

U Suhopolju je danas (srijeda) odigrano pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa. Na stadionu “Park” gostovao je Kurilovec iz Velike Gorice, pobjednik županijskog nogometnog kupa Zagrebačke županije.

Suhopolje je nastupilo u sastavu: Kristijan Dumenčić, Slaven Slanac, Alen Hodak, Marko Sertić, Dino Milinović, Ivan Ibriks, Zdenko Lončarek, Hrvoje Javorović, Nikola Menegati, Rene Prugovečki i Ivan Egri.

Rezerve: Saša Horvat, Marko Čolić, Ante Slavić, Krunoslav Pipić, Dorian Sesvečan, Luka Kos i Marino Grizelj.

Kurilovec je nastupio u sastavu: Petar Kovačić, Luka Mandura, Ivan Rajić, Luka Povoljnjak, Luka Sedlaček, Hrvoje Humeljak, Tomislav Marelja, Ivan Čolić, Filip Božić, Ivan Krpečanec i Marko Muhar.

Rezerve: Petar Jelavić, Adrian Perić, Juraj Spudić, Vid Belčić, Dino Halilić, Mateo Velić i Ladislav Roginić.

Prva ozbiljnija prilika pripala je domaćim nogometašima. U 5. minuti udarac iz kuta izveo je Ibriks i preciznim ubačajem pred vrata Kurilovca pronašao je Slanca koji sjajno reagira i glavom gađa desni kut Kovačićevog gola ali vratar Kurilovca sjajno brani. Nedugo zatim, u 7. minuti Kurilovec je stvorio šansu iz jedne kontre, a “škaricama” gostujući igrač pokušava iznenaditi Dumenčića, ali neprecizno. U 12. minuti Kurilovec dolazi do nove prilike, Krpečanec je isprobao svoj udarac sa 20-ak metara od vrata no lopta odlazi iznad gola.

MG 1274

U 15. minuti “vatreno” je bilo pred gostujućim vratima. Nakon jednog ubačaja Menegati gađa glavom ali vratar brani i odbija loptu na 10-ak metara od vrata, do Sertića koji svoj prvi udarac na utakmici šalje tik pokraj vratnice. Od 17. do 20. minute Kurilovec je imao tri uzastopna ubačaja iz kuta, ali Dumenčić sjajno intervenira i otklanja opasnost.

U 27. minuti Menegati je blokirao opasan udarac gostujućih nogometaša, a minutu kasnije vidjeli smo i prvu javnu opomenu. Domaći nogometaš Egri preoštro je startao na sredini terena. Nismo dugo čekali niti na prvi pogodak. U 30. minuti Kurilovec je krenuo u kontru, a jedan gostujući igrač šalje dugu loptu prema Čoliću koji sjajno prima, kreće u dribling unutar šesnaest metara i s lakoćom prelazi Milinovića te daje povratnu loptu za Marelju. Gostujući igrač uštopao je i fantastično pogodio za vodstvo Kurilovca.

MG 1144

U 35. minuti nova glavobolja za domaćeg trenera Tolu. Nakon jednog zračnog duela Menegati je krivo doskočio i ozljedio se, a s terena je iznešen na nosilima. Umjesto Menegatija u igru je ušao Pipić. U 40. minuti još jedan opasan udarac uputio je Kurilovec ali ovoga puta sjajno blokira Hodak.

Pred kraj prvog poluvremena Suhopolje dolazi do odlične šanse za pogodak. Ibriks je izbio sam pred Kovačića ali tešku loptu, glavom je poslao pokraj vratnice. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 0:1. Uz Ibriksa, odlično je prvo poluvrijeme u domaćim redovima odradio i Prugovečki.

MG 1196

Početak drugog poluvremena za “Grofove” započeo je na najbolji mogući način. Milinović iz jedne kontre ubacuje loptu u šesnaest metara koju, već spomenuti Prugovečki primiruje te fintom izbacuje gostujuću obranu kojoj nije preostalo ništa više osim faulirati ga. Sudac Lučić pokazuje na bijelu točku, a precizan je Ibriks koji poravnava rezultat i vraća Suhopolje “u život”.

Na tribinama se još slavio Ibriksov pogodak, a na terenu je Kurilovec ekspresno uzvratio i došao do vodstva 2-1. Sa 20-ak metara Muhar je opalio snažno ali neprecizno no lopta se odbila od domaćeg igrača i promijenila smjer, a vratar Dumenčić nije mogao bolje reagirati.

MG 1268

U 56. minuti žuti karton zaradio je Pipić nakon povlačenja, a nedugo zatim opomenu je dobio i Prugovečki, nakon preoštrog starta. U 63. minuti iz igre izlazi domaći napadač Sertić, a ulazi Grizelj. U 72. minuti domaći strateg iz igre je izvadio Prugovečkog, a ubacio Čolića. Do 80. minute nije bilo izglednijih prilika, a onda jedan udarac Sedlačeka pogađa gredu Dumenčićevih vrata. Minutu kasnije žuti karton zbog neopreznog starta zaradio je i nogometaš Kurilovca Čolić.

MG 1187

Domaći navijači nervozno su pogledavali na sat, a onda se u 82. minuti iz jednog grla zaorilo: “Dajte loptu Ibriksu”. Upravo takav scenarij vidjeli smo minutu kasnije. Egri je sa sredine terena poslao “dijagonalu” prema Lončareku koji fantastično prima i oštrim centaršutem pronalazi upravo Ibriksa koji glavom posprema za novo izjednačenje i svoj drugi zgoditak na utakmici. Nekoliko muka do kraja regularnog dijela utakmice čekalo je još nogometaše Suhopolja, ali izdržali su. Kurilovec je pogodio gredu u sudačkoj nadoknadi i opasno zaprijetio iz dva slobodna udarca kojeg su skrivili prvo Milinović, a zatim i Slanac, obojica kažnjeni žutim kartonom. Rezultat utakmice 2:2, a prije početka prvog produžetka igrači su otišli na zasluženo osvježenje.

MG 1246

Odmah početkom prvog produžetka Kurilovec opasno prijeti i pogađa gredu treći put na utakmici. Nekoliko minuta kasnije Čolić je zaradio opomenu zbog povlačenja protivničkog igrača. Na otvaranju drugog produžetka “hladan tuš” za domaću momčad. Neoprezno je pred domaćim vratima startao Slanac, a sudac Lučić dosudio je kazneni udarac. Jedanaesterac je izveo Muhar i poentirao za vodstvo Kurilovca 2:3. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

MG 1073

-Ekipe su bile podjednake, a da je bilo malo više sportske sreće vjerujem da bi prošli dalje. Nesretno se ozljedio naš kapetan Menegati što je uvelike utjecalo na konačni ishod jer, da se to nije dogodilo bilo bi nam puno lakše. Okrećemo se nadolazećoj utakmici 1. županijske nogometne lige. U goste nam stiže Četekovac, a današnji produžeci koji su dodatno potrošili moje nogometaše neće biti problem. Idemo na pobjedu, a kad kompletiramo ekipu igrat ćemo još bolje – rekao je nakon utakmice trener Suhopolja Mario Tolo.

Suhopolje – Kurilovec 2:3

Strijelci:
0:1 Tomislav Marelja
1:1 Ivan Ibriks
1:2 Marko Muhar
2:2 Ivan Ibriks
2:3 Marko Muhar

(www.icv.hr, tekst: T. Szabo, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”476436″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content