FOTO Nakon 11 godina službe voćinski župnik vlč. Mladen Štivin oprostio se od župljana

Velik broj vjernika okupio se u nedjelju, 19. kolovoza, na svetoj misi koja je započela u 11 sati u voćinskoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije, a koju je služio vlč. Mladen Štivin. Nakon euharistijskog slavlja vlč. Mladen Štivin oprostio se od župljana.

– Jesam li išta učinio kroz ovih jedanaest godina da bi vi koji ste mi povjereni kao vjernici bili još bolji vjernici? Objektivno kao odgovor na ovo pitanje dobit ću sigurno kad se iz ovozemaljske stvarnosti preselimo u vječnost pred lice Božje, a subjektivno ne smatram da sam puno učinio, nego smatram da imam još mnogo toga što je trebalo biti bolje i što je trebalo napraviti. Ali u svakom slučaju rekao bih Bogu i Gospi Voćinskoj hvala na milostima koje sam imao i dobivao kroz ove godine. Poticaj u mom radu bile su svakako i vaše pohvale, ali sam itekako pazio da se kroz to ne uzoholim i da si ne umislim neku veličinu. Uvijek su mi, također, dobro došle vaše negativne kritike, da se dobro zapitam je li to uistinu tako kako govorite i da onda budem još bolji prijatelj, čovjek, brat i svećenik, s tužnima da tugujem, s radosnima da se radujem. Najprije hvala sadašnjima, a i onima koje su bile za vrijeme moga boravka, časnim sestrama, hvala svim crkvenim pjevačima i orguljašima, a posebno hvala našim ministrantima. Veliko hvala načelniku Općine Voćin Predragu Filiću, svim članovima općinskog poglavarstva i svim zaposlenicima Općine na velikoj skrbi za opće dobro koje smo mogli i mi kao župa osjetiti. Također, hvala svima na lijepoj suradnji, vrtiću i školi, hvala vatrogascima, lovcima, pčelarima, nogometašima, šumarijama, kulturno-umjetničkim društvima iz Voćina i Ćeralija…, a na poseban način hvala našim hrvatskim braniteljima, onda i sada, na čelu s gospodinom pomoćnikom ministra hrvatskih branitelja Nenadom Križićem, koji su mi bili posebno pri srcu, hvala im na svim akcijama, osobito za brigu oko organizacije Hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj. Zahvalnost dugujem i svećenicima Slatinskog dekanata na čelu s gospodinom dekanom Draganom Hrgićem. Hvala vam svima što volite i poštujete svoju crkvu, hvala vam što volite svoju domovinu, hvala vam od srca – zahvalio se vlč. Mladen Štivin, koji odlazi na službovanje u Požegu.

Povodom opraštanja od župe i vjernika, župljani su vlč. Štivinu uručili prigodne darove, među kojima su bili i načelnik Općine Voćin Predrag Filić i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić. Tom prigodom načelnik Filić se zahvalio župniku na odličnoj suradnji i poželio mu mnogo uspjeha u daljnjem radu u novoj župi. Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić uputio je vlč. Štivinu zahvalu u ime ministra Tome Medveda, i svoje osobno, na svoj pomoći koju je pružao u organiziranju dosadašnjih Hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, te mu poželio puno zdravlja i uspjeha u novoj službi.

Na mjesto dosadašnjeg župnika Župne crkve Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu vlč. Mladena Štivina u nedjelju, 26. kolovoza, bit će održano uvođenje vlč. Ivana Ereiza kojeg će u službu uvesti biskupov delegat prečasni Josip Krpeljević. (www.icv.hr, ADF, foto DF)

[g-gallery gid=”475135″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content