FOTO U Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica, postavlja se toplinska izolacija, nova rasvjeta, obnavljaju se podovi i stropovi

Nakon što je u srpnju, potpisan ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Gimnazije, vrijedan 5.669.059,06 kuna (potpisali su ga direktor tvrtke Tehno Elektro iz Đakova Petar Prodanović i ravnateljica Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Jasminka Viljevac), uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesne Šerepac, radovi u ovoj VT srednjoj školi idu “punom parom”.

Tako će Gimnazija Petra Preradovića za svoju 100-u obljetnicu gimnazijskog obrazovanja u Virovitici, imati prekrasnu novu/staru zgradu u kojoj će učenici osim energetske uštede imati i odlične uvjete za svoje obrazovanje. Od navedenog iznosa, Virovitičko-podravska županija sufinancira radove sa 2.500.000,00 kuna, a ostatak izdvaja Fond za sufinanciranje, kao i Fond za zaštitu okoliša. Posrednička tijela na projektu su: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt sufinancira EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovim projektom se planiraju uštede od 57 za toplinsku, do 53 posto za električnu energiju.

IMG 3649 e1533757455390 Custom

Završetkom projekta, Gimnazija Petra Preradovića, „skočit“ će iz D u B energetski razred. Energetskom obnovom postavit će se toplinska izolacija vanjskih zidova, ukopanih dijela ovojnice, stropa prema negrijanom tavanu, podova prema tlu i negrijanom prostoru. Zamijenit će se vanjska stolarija, postaviti nova rasvjeta, instalirati fotonaponski paneli. U bliskoj budućnosti, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, u čiju obnovu se značajnije počelo ulagati od 2014. godine, kada je župan bio Tomislav Tolušić, zasjat će u novom svjetlu.

Projekt je pripremila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, prijavitelj je Gimnazija Petra Preradovića uz potporu osnivača, Virovitičko–podravske županije, partner na projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. (www.vpz.hr, foto: K.Toplak)
[g-gallery gid=”472237″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content