MAKSIMIR ĆE VEČERAS “GORJETI” 30 tisuća navijača s Dinamom ide po Ligu prvaka

Dinamo će večeras pred 30-ak tisuća gledatelja igrati za plasman u skupinu Lige prvaka. U uzvratu play offa, protiv švicarskog prvaka Young Boys Berna, Dinamo igra za povratak u elitu, ogromnu lovu (više od 15 milijuna eura za ulaz u natjecanje) i nakon dugo vremena, za krcate tribine i svoje navijače – prenosi index.hr

Momčad Nenada Bjelice večeras će dočekati rasprodani Maksimir, a to se nije dogodilo već sedam godina, od kada je Dinamo “za kunu” doveo na Neftči 33 tisuće gledatelja.

-Najveća zasluga igrača je što smo uspjeli probuditi zagrebačku publiku. Pritisak? Nama je prazan stadion bio pritisak. Jedan čovjek ne može ništa napraviti, mi smo ekipa, mi zajedno gubimo i pobjeđujemo i mislim da smo svi zajedno kreatori ovih igara, prije svega igrači koji zalaganjem na terenu pokazuju velike emocije bez obzira na to što većina njih nije potekla u klubu. Bila bi mi to najveća i najdraža pobjeda u karijeri – poručio je trener Dinama, Nenad Bjelica.

Tako će, otkrili su njegovi igrači, Dinamo nastupiti i večeras, neće braniti povoljnih 1:1 iz Berna.

Bjelica ne voli mijenjati momčad koja ne gubi, pa se na travnjaku očekuje sastav koji je donio rezultat iz Švicarske:

Zagorac – Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac – Ademi – Hajrović, Olmo, Gojak, Oršić – Gavranović.

Ademi će morati stisnuti zube, Bjelica jučer nije mogao potvrditi da će kapetan biti spreman, iako je trenirao s ekipom na posljednjem treningu pred utakmicu.

Informacije koje stižu nekoliko sati prije utakmice govore da će kapetan nastupiti, a spreman je u potpunosti i Teophile-Catherine, vođa Bjeličine obrane.

Bit ćemo jako dobro pripremljeni, vjerujem u pozitivan kraj, ovi igrači su igrali u takvim atmosferama, to nikad nije bio problem, mnogi igrači koji su u Dinamu imaju iskustva. Neće to biti opterećujuće, trebamo biti fokusirani – poruka je Bjelice uoči susreta.

Stadion se otvara u 19 sati, a hrvatski prvak poziva sve navijače da dođu što ranije kako bi se izbjegle očekivane gužve kod ulaska. Dinamo savjetuje navijačima da koriste javni gradski prijevoz ili taksi prijevoz za dolazak na stadion.

Švicarci uvjereni u prirodni niz

Trener Young Boysa sinoć je na Maksimiru izrekao razmišljanje Švicaraca o večerašnjoj utakmici: plasman bi za njih bio nastavak dobrog niza i to je rezultat koji očekuju.

Ova utakmica nam je važnija za sportski razvoj, nego financijski. Prošle godine smo osvojili naslov Švicarske, sada želimo napredak na većoj razini. Ovo je sada korak naprijed i nastavak dobrog niza rezultata – jasno je poručio trener gostiju prije jučerašnjeg treninga na Maksimiru.

(index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content