Najmlađi Virovitičani i ove će se godine hraniti ekološki uzgojenim povrćem iz posebnog eko-vrta

Na parceli od oko 5000 m2 u Poduzetničkoj zoni III u Virovitici i ove je godine posađen poseban ekološki vrt čijim se plodovima hrane najmlađi Virovitičani, polaznici Dječjeg vrtića “Cvrčak”. Ovo je inače treća godina kako se obrađuje eko-vrt, a rezultati su do sada bili odlični – prošle godine ubrano je gotovo 5 tona povrća.

Parcelu za sadnju vrta Dječjem vrtiću „Cvrčak“ osigurava Grad Virovitica, a o vrtu brinu djelatnici javnih radova, uz stručnu pomoć višeg gradskog savjetnika za komunalno gospodarstvo Dinka Rujera. Za nabavku sjemena, sadnica i gnojiva zadužen je Vrtić. Sva zaštita i gnojiva koja se koriste su ekološka, a kako bi se u vrtu mogli ubirati ukusni plodovi, Grad je osigurao i navodnjavanje kap po kap.

IMG 5866

Eko vrt, u kojem je posađena rajčica, paprika, kelj, kupus, cikla, mrkva, mahune, grah i dr. obišli su i gradonačelnik Ivica Kirin sa zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek-Golinac, gradskim pročelnicima Kristijanom Sabom i Alenom Bjelicom te ravnateljicom Razvojne agencije VTA Tihanom Harmund. Istaknuli su kako im je drago što će se u virovitičkom Dječjem vrtiću i ove godine pripremiti zimnica koja će mališanima biti dostatna za cijelu godinu.

IMG 5871

Inače, poseban ekološki vrt za najmlađe nešto je po čemu se Virovitica razlikuje od ostalih gradova i po čemu je među prvima u Hrvatsko. Inicijativa Gradske uprave koja pomaže ekološku proizvodnju prepoznata je i u emisiji HRT-a “Slušaj kako zemlja diše”. Tako su prije dvije godine Gradu Virovitici za ideju, a kuharicama Dječjeg vrtića “Cvrčak” za pripremu povrća za zimu, uručene posebne nagrade. (virovitica.hr)
IMG 5880

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content