PUT ŠARANA: U nedjelju završio 7. XC Put Šarana i 2. Trail Put Šarana

Biciklistički klub Bor organizirao je prošlog vikenda 2. Put Šarana Outdoor Weekend na Virovitičkim ribnjacima. Ove godine pretvorili su ga u produženi vikend, pa je tako aktivnost kluba započela u petak, 17. kolovoza. U centru grada je za najmlađe bila organizirana dječja utrka te usporka na kojoj su se tražili najsporiji vozači. Na stazi Put Šarana po prvi puta je organizirana i noćna vožnja.

Daljnje aktivnosti održale su se u subotu i nedjelju na Virovitičkim ribnjacima gdje je održan sportski događaj Put Šarana Outdoor Weekend koji je ugostio biciklističku i trkačku utrku. Glavni organizator događaja je Biciklistički klub BOR, u suradnji sa Atletskim klubom Virovitica te uz pomoć bike portala Nippy Adventures i Plivačkog kluba Orahovica. Glavni sponzor Put Šarana Outdoor Weekenda je Turistička zajednica grada Virovitice, koja je značajno potpomogla organizaciju i prepoznala ju kao važan sportsko turistički događaj koji promovira cikloturizam Virovitice. Natjecatelji su nagrađeni lokalnim proizvodima, čime se dodatno promovirao virovitički kraj.

U najjačoj kategoriji biciklističke utrke (Elite) prvo mjesto osvojio je Matej Skuzin (BBK Požega), drugo mjesto pripalo je Saši Jeftinić (BGK Tuškanac) i treće mjesto osvojio je Patrik Antolašić (BK Mura Avantura). Od žena najbrža je bila Dorina Crnčan iz Donjeg Miholjca, slijedila ju je Marinić Lana (BK Lood Orahovica) te Batur Renata (BK Ciklusa) iz Zagreba.

Prekrasan nedjeljni dan na Virovitičkim ribnjacima trkači su zamijenili bicikliste. Prva je na red došla dječja utrka. U utrci su sudjelovala djeca predškolske i školske dobi. Rezultati: u kategoriji prvi, drugi razred i predškola prvo mjesto osvojio je Ante Samardžić, drugo mjesto Filip Rajnović, treće mjesto zauzeo je Lucijan Kurtanjek. U kategoriji treći i četvrti razred prvo mjesto osvojila je Marta Samardžić, drugo Vera Špiranec i treće mjesto Ivna Maričić. U kategoriji peti i šesti razred prvo mjesto osvojio je Petar Rajnović.

Start odraslih bio je u 13 sati. U najjačoj kategoriji na 11km pobjedu je odnio Silvije Tomac (TK Maksimir), dok je u ženskoj kategoriji najbolja bila Ana Sajko (AK Varaždin). Na utrci od 5km pobjedu je odnio Virovitičanin Dinko Solić koji trči za AK Varaždin, dok je u ženskoj kategoriji Dorina Crnčan odnijela još jednu zlatnu medalju. U kategoriji juniorki na 3km očekivano je pobijedila Paula Rakijašić iz AK Virovitica, dok je u muškoj kategoriji pobijedio Mario Bošnjaković također iz AK Virovitica.

Utrka 5km rezultate možete pogledati ovdje: Chalenge 5km
Utrka 3km rezultate možete pogledati ovdje: Junior 3km
Utrka 11km rezultate možete pogledati ovdje: Experience 11km (www.icv.hr, foto: M.Šolc, I.Popović)

[g-gallery gid=”475248″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content