REKORDNA ZAPLIJENA Spriječili duhan vrijedan čak 7,1 milijun kuna da iz Grčke završi na crnom tržištu u Hrvatskoj i Sloveniji

Policijski službenici granične policije na graničnom prijelazu Terezino Polje uspješno su otkrili veću količinu duhana iz Grčke, a koji je, po svemu sudeći, trebao završiti na crnom tržištu u Hrvatskoj i Sloveniji.

Policijski službenici PGP Terezino polje prilikom kontrole kamiona s prikolicom bugarskih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 46 – godišnji bugarski državljanin, otkrili su nepravilnosti u dokumentaciji.

Utvrdili su da bugarski državljanin prevozi više od 13.200 kilograma duhana u kutijama, odnosno 11.800 kilograma čistog duhana u listu iz Grčke, od kojeg je dio trebao istovariti u Republici Hrvatskoj na području Zagreba, a dio u Republici Sloveniji.

duhan list icv 2

Posumnjali su da je riječ o nelegalnom duhanu, odnosno u nezakonit promet i trgovinu duhanom, te odmah obavijestili nadležnu Carinarnicu Osijek. Kamion s duhanom Carinarnica je preuzela te ga prepratila u Carinsku upravu u Zagrebu na daljnju obradu. Duhan i vozilo su vozaču odmah bili oduzeti.

Istraga je pokazala kako je 46 – godišnji vozač zaradio 42.000 kuna kaznu, te da je zaplijenjeni duhan vrijedan 7,1 milijuna kuna.

Bit će podnesen i Zahtjev za naplatu trošarine u milijunskom iznosu, za koji bi država bila oštećena da nelegalni duhan na vrijeme nisu otkrili na graničnom prijelazu u Terezinom Polju. PU virovitičko-podravskoj kao i policijskim službenicima koji su otkrili ovu rekordnu količinu duhana namijenjenog za nelegalnu trgovinu zahvalila je i Carinska uprava. (www.icv.hr, mlo,žđl)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content