1. ŽNL Bratstvo odnijelo bod iz Bušetine, Mladost iz Čačinaca vodeća momčad lige

U najzanimljivijoj utakmici kola vodeća Bušetina 1947. povela je zgoditkom Meseša vrlo rano na svom terenu protiv gostiju iz Gornjeg Bazja. Već nakon desetak minuta lijepim zgoditkom u suprotni kut izjednačio je Juhas. U nastavku utakmice gostujući obrambeni igrači Jurlina i Karnik uspješno su „zatvorili“ napadačke poluge bušetinske momčadi Bušetinčana i J. Brlasa. S druge strane igrači Bratstva stvorili su nekoliko izglednih prilika iz kojih nisu uspjeli postići odlučujući zgoditak, te je utakmica završila podjelom bodova.

-Da nam je netko prije utakmice ponudio bod, mi bismo ga objeručke prihvatili. Nakon prikazanog postoji žal za punim plijenom, jer smo u drugom dijelu propustili nekoliko izrazitih prilika iz kojih smo trebali postići drugi zgoditak vrijedan tri boda. To je nogomet, koji donosi puno iznenađenja. Ponekad nagradi, a ponekad kazni za tvoje poteze – zaključio je trener Bratstva iz Gornjeg Bazja Stjepan Pleše.

Bušetina 1947. – Bratstvo Gornje Bazje 1:1
Igrač utakmice: Danijel Jurlina

Podravac iz Sopja nastavio je s nizom neuspjeha na svom “domaćem” terenu u Novoj Šarovki. Gosti iz Lukača su poveli zgoditkom Holeca. Izjednačujući zgoditak domaće momčadi nije ih smeo. U nastavku utakmice pobjedonosni zgoditak za goste postigao je Šoštar. Igru gostiju iz Lukača ponovno je uspješno vodio Mateo Lončar.

Podravac Sopje – Lukač 05 1:2
Igrač utakmice: Mateo Lončar

Pojačano Suhopolje bez većih problema osvojilo je bodove u Mikleušu. U tridesetak minuta s tri lijepa zgoditka Ibriks je napravio nedostižnu prednost za goste. U drugom dijelu postignut je po jedan zgoditak sa svake strane. Za goste je pogodio povratnik Babec, a za domaću momčad Giber.

Mikleuš – Suhopolje 1:4
Igrač utakmice: Ivan Ibriks

U susjedskom derbiju Voćin je na svom terenu u 23. minuti poveo zgoditkom Tašića. Nakon toga gledatelji su vidjeli zanimljivu i čvrstu prvenstvenu utakmicu, u kojoj je domaća momčad imala više od igre. Gostujuće udarce na gol uspješno je obranio mladi domaći vratar Čović. Pobjedu Voćina potvrdio je najbolji igrač utakmice Perić svojim zgoditkom u posljednjoj minuti utakmice.

Voćin – Dinamo Četekovac 2:0
Igrač utakmice: Roko Perić

U derbiju začelja Mladost 1930. na svom igralištu u Čađavici s visokih 3:0 svladala je Graničar iz Okrugljače. Prvi zgoditak postigao je Mađarević u 20. minuti. U drugom dijelu strijelci su bili Perošević u 66. i Šuvak u 88. minuti. Još jednom se pokazalo da je momčad iz Čađavice dovođenjem Peroševića napravila odličan potez. Novim porazom gosti iz Okrugljače ostali su još čvršće prikovani za dno tablice.

Mladost 1930. Čađavica – Graničar Okrugljača 3:0
Igrač utakmice: Emilio Perošević

Mladost iz Čačinaca na gostovanju u Sladojevcima povela je na samom kraju prvog dijela zgoditkom Ugarkovića. U drugom dijelu prednost je povećao Jukić. Domaćima je nadu u preokret svojim zgoditkom donio Novaković. Gosti su zgodicima iskusnih Totha i Ramića potvrdili pobjedu, koja ih je dovela na prvo mjesto na tablici.

-Prvi puta u ovoj sezoni imao sam sve igrače na raspolaganju. Golove smo postigli, kada je trebalo, ta tako osigurali pobjedu. Od dva kaznena udarca, jedan smo realizirali, a drugi nismo. Na sreću nismo kažnjeni zbog tog promašaja. Iduće subote gostujemo u Lukaču. Rezultati našeg idućeg suparnika pokazuju da su respektabilna momčad. Zato očekujem neizvjesnu utakmicu. Vjerujem u nastavak našeg uspješnog niza – zadovoljan je bio trener vodeće momčadi lige Mladosti iz Čačinaca Velimir Tresk.

Slavonija Sladojevci – Mladost Čačinci 1:4
Igrač utakmice : Ivan Jukić

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content