FOTO Do kraja godine Poduzetnički inkubator Pitomača bit će “pod krovom“

Početkom rujna, u Poduzetničkoj zoni Rakitka, postavljen je temeljni kamen za Poduzetnički inkubator Pitomača, vrijedan 11.761.221 kuna, a prema riječima izvoditelja, do kraja godine, očekuje se kako će zgrada biti pod krovom.

Poduzetnički inkubator Pitomača, dio je projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, vrijednog oko 28 milijuna kuna, od čega gotovo 20 milijuna kuna predstavljaju bespovratna EU sredstva. Projektom Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije, s izgradnjom i obnovom, stavit će se u rad tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači.

U navedena tri inkubatora, predviđeno je da će u punom kapacitetu, biti omogućen povoljan smještaj za 47 poduzetnika. Navedeni inkubatori omogućit će daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada. Na području Orahovice i Pitomače, grade se novi poduzetnički inkubatori, dok će se u Slatini raditi o obnovi prostora, jer će poduzetnički inkubator biti smješten u staroj zgradi Doma zdravlja.

– Nakon Virovitice, poduzetnici će u Pitomači, Orahovici i Slatini, dobiti svoj prostor za rad, a nakon što se novi prostori završe, otvore i popune, to će predstavljati novu etapu razvoja poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”487079″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content