FOTO Održana prva radionica projekta ”Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak”

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama ”Vretenac” Slatina održala je prvu radionicu u sklopu projekta ”Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak” koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Devetero razigranih predškolaca kroz igru, zabavu i druženje u dva školska sata upoznalo je boje i geometrijske oblike. Uočavali su sličnosti i razlike između pojedinih geometrijskih oblika i različitih boja. Izrađujući stablo geometrijskih oblika kreativni mali predškolci hrabro su učili i usvajali nova znanja, a sve pod vodstvom Julijane Pavlešić, kooridnatorice istoimenog projekta.

Drugi dio radionice održan je pod stručnim vodstvom Patricije Karaman, magistre edukacijske rehabilitacije. Igrom i druženjem utjecalo se na razvoj spoznaje, motorike, perceptivnih sposobnosti i socijalizacije. Različitim aktivnostima predškolce se poticalo na razvoj osjeta za smisleno i svrhovito korištenje u svakodnevnom životu, a također je praćen njihov način učenja, usvajanja i svladavanja određenih teškoća, te se tijekom cijele radionice poticala dječja kreativnost i stvaralaštvo kroz igru.

Radionice projekta ”Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak” održavat će se svaki ponedjeljak od 17 do 19 i 30 sati u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića Slatina.

(www.icv.hr, adf; UOSIT Vretenac Slatina)

[g-gallery gid=”484145″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content