KRUH ŽIVOTA VRIJEDAN? Još jedan primjer neopreza na cestama

Je li kruh vrijedan stradanja, pitanje je koje postavlja naš čitatelj, a koji nam je poslao ovu fotografiju, snimljenu danas (petak) prijepodne u Virovitici. Naš čitatelj ističe kako je starijem gospodinu biciklistička staza poslužila kao parkirno mjesto, na kojoj je jednostavno ostavio bicikl i otišao kupiti kruh.

Dok je prelazio cestom, zaustavio je nekoliko automobila, koji su ga propustili da dođe do pekare. Na povratku, kaže naš čitatelj, prometa nije bilo pa se stariji vozač bicikla mirnije vratio preko ceste i odvezao na biciklu.

Zanimljiva je činjenica da je pješački prijelaz zaista jako blizu, no mnogima predalek, pokazuje praksa, kada idu kupiti kruh ili pecivo, pa se parkiraju gdje god stignu. Potom, kaže naš čitatelj, ni ne gledajući, zaletavaju se preko ceste i riskiraju svoj, ali i tuđe živote.

Uzimamo ovo javljanje čitatelja kao još jedan primjer neopreznog i neodgovornog ponašanja pješaka i vozača na našim prometnicama, a koji na tjednoj bazi izazivaju probleme u prometu.

Samo tren neopreznosti je dovoljan za nesreću, poručuje naš čitatelj koji kaže kako je više nego ikad potrebno biti oprezan, i kao vozač, ali i kao pješak. (www.icv.hr, snimio: čitatelj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content