Nekadašnji suhopoljski rukometaši obilježili pedesetu obljetnicu osvajanja prvenstva Hrvatske

Mladi rukometaši suhopoljske Osnovne škole prije pedeset godina, kao najbolja ekipa ovog kraja u svom uzrastu, plasirali su se na završnicu pionirskog prvenstva Hrvatske. U sjećanje na taj uspjeh, prošlog su se vikenda nekadašnji osmoškolci rukometaši okupili u Suhopolju. Obišli su školu, rukometno igralište u parku i groblje, gdje su posjetili grobove svojih preminulih suigrača. Nakon toga slijedilo je druženje uz ručak u restoranu Park.

Uz šestoricu tadašnjih prvaka Hrvatske: Gorana Rekića, Josipa Elijaša, Ernesta Turnaja, Borisa Škalu, Ivana Brozovića i Dubravka Poklepovića druženju su se priključili i njihovi rukometni rivali i suigrači iz Virovitice.

IMG 9175 Custom

Bila je to posebna prilika za druženje, ali i prisjećanje na treninge, klub i opremu prije pola stoljeća. Samo je prvenstvo održano u Zagrebu, a na njemu su nastupile 24 najbolje momčadi iz Hrvatske.

CIGLA UMJESTO LOPTE

Suhopoljci su trenirali u skromnim uvjetima. Na završnicu su, prisjetili su se, otputovali samo s jednim kompletom dresova i s dvije lopte. Da ne bi imali problema s protivničkim momčadima, zbog jedne garniture dresova, u svakoj su utakmici bili prvoimenovani. Prilikom zagrijavanja, prije utakmica, golmani su se dodavali loptama, a ostali su se snašli – međusobno su si dodavali cigle, koje su našli pored igrališta.

IMG 9177 Custom

Na kraju su osvojili naslov prvaka, a Goran Rekić proglašen je za najboljeg igrača prvenstva.

-Nedostajala su mi dva – tri gola, da budem i najbolji strijelac prvenstva, ali i ovo priznanje je za mene bilo nešto što nisam očekivao. Inače, godinu prije sam na istom natjecanju nastupio za Viroviticu s kojom osvojio srebrnu medalju – prisjetio se svojih igračkih dana Rekić, koji je kasnije bio dugogodišnji prvoligaški rukometni sudac.

IMG 9179 Custom

Zbog finala i ceremonije proglašenja, suhopoljska ekipa nije stigla na posljednji vlak toga dana za povratak kući. Morali su prespavati još jednu noć u Zagrebu. Imali su novca samo za još jedan obrok pa su za večeru skupili slatkiše koje su imali kod sebe, a doručak su si ipak „priuštili“.

Naslov prvaka Hrvatske osvojili su Dubravko Poklepović, Rade Sladojević, Goran Rekić, Ivan Brozović, Ernest Turnaj, Boris Škala, Josip Elijaš, Klement Fett, Milan Fehir, Ivan Lebinac, Nenad Brujić i Vlado Lokinger. Trener je bio Miloš Jovetić.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content