PROJEKT “ZAŽELI” ZAPOČEO U CRNCU Starijima će pomagati 12 žena

U Crncu je započeo projekt “Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja općine Crnac”, u sklopu europskog programa ”Zaželi”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.157.985 kuna, a razdoblje provedbe projekta je od 30. svibnja 2018. do 30. studenog 2020. godine. U prostoru općinske Vijećnice, 12 žena koje su zaposlene u okviru projekta, primile su svu potrebnu opremu za rad i krenule prvi dan na posao.

0110zazeli 3 Custom

-Došli smo da faze potpisivanja ugovora s djelatnicama na rad od 24 mjeseca i ovim službeno započinje projekt pomoći starim i nemoćnim osobama. Ovim projektom želimo pomoći nezaposlenim ženama pri zapošljavanju i naravno krajnjim korisnicima, a to su starije i nemoćne osobe. Mi smo već imali ovakve usluge kroz program Javnih radova i jedina im je mana bila što su prekratko trajali, samo šest mjeseci, a evo sada je to prilika na dvije godine i siguran sam da će kroz razdoblje dok bude trajao ovaj, niknuti još koji sličan projekt kojim bi nastavili s ovakvim i sličnim pomoćima – rekao je načelnik općine Crnac Mato Damjan.

0110zazeli 1 Custom

Djelatnice koje su potpisale ugovor odmah su po primitku krenule s prvim radnim danom, a svaka ima po nekoliko kućanstava i kako su naglasile prema prvim kontaktima, korisnici su oduševljeni što će imati nekoga uz sebe.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content