U Informativno edukativnom centru – hostelu Dravska priča održana radionica športsko-ribolovnih udruga

U prostorijama Informativno edukativnog centra – hostela Dravska priča u Noskovcima, u sklopu projekta „Prekogranični program upravljanja planiranim pentalateralnim Rezervatom biosfere Mura-Drava –Dunav“, pod zaštitom UNESCO-a, akronim projekta: coop MDD, održana je radionica „Aktivnosti i mjere zaštite vrste i staništa s ciljem poboljšanja statusa – uloga lokalnog stanovništva u zaštiti crnke (Umbra crameri)“.

IMG 6133 Custom
foto: virovitica-nature.hr

Na radionici su sudjelovali članovi športsko-ribolovnih udruga sa područja Virovitičko-podravske županije, predstavnik Hrvatskih voda, Vodnogospodarska ispostava za mali sliv „Županijski kanal“ Željko Kumrić, predstavnica Županijske uprave za ceste Virovitičko-podravske županije Ellen Tomljanović Berjančić, članovi projektnog tima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije te stručnjaci izabranih izvođača ove aktivnosti, BIOTA j.d.o.o i GEONATURA d.o.o., dr.sc. Dušan Jelić, Matea Jarak i Ivana Pušić.

IMG 6111 Custom
foto: virovitica-nature.hr

Nakon uvodne riječi ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjane Arnold Sabo , dr.sc. Dušan Jelić upoznao je sudionike radionice sa vrstom crnka, problemom zaštite ove vrste, prijedlogom tipa aktivnosti koje bi se provodile u suradnji s lokalnim stanovništvom, posebice članovima ribolovnih udruga, kao i poboljšanjem statusa zaštite. Razgovaralo se i o prijedlozima sadržaja za izradu priručnika za ribiče na području Virovitičko-podravske županije , koji će izraditi stručnjaci u suradnji sa Javnom ustanovom i članovima ribolovnih društava.

IMG 6100 Custom
foto: virovitica-nature.hr

Završna radionica održat će se u svibnju 2019. godine.

(virovitica-nature.hr)

IMG 6092 Custom
foto: virovitica-nature.hr
IMG 6088 Custom
foto: virovitica-nature.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content