Osnovan županijski Savjet za zdravlje: Za predsjednika imenovan Miroslav Venus, potpredsjednica Lahorka Weiss

Odlukom Županijske skupštine VPŽ osnovan je Savjet za zdravlje Virovitičko-podravske županije, a njegovim predsjednikom imenovan je Miroslav Venus, a potpredsjednicom Lahorka Weiss. Savjet je osnovan s ciljem ostvarivanja prva, obveza, zadaća i ciljeva VPŽ na području zdravstvene zaštite propisanih Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i drugim propisima, a prvenstveno radi planiranja i evaluacije zdravstvene zaštite na području Virovitičko-podravske županije.

Članove Savjeta imenuje i razrješuje Županijska skupština na mandat od četiri godine, a u Savjet su kao članovi imenovani i Dinko Blažević, Ivica Fotez, Melita Sirovica, Renata Gutt-Nuk, Tonček Moslavac.

Zadaća Savjeta bit će davati mišljenja na prijedlog plana zdravstvene zaštite za područje Županije, utvrđivati potrebe i predlagati mjere za ostvarivanje dostupnosti i kvalitete zdravstvene zaštite, kao i predlagati mjere za poboljšanje i popunjavanje kadrovske strukture zdravstvenih radnika. Isto tako, Savjet će predlagati mjere za poboljšanje kvalitete prostora i opreme koja se koristi za pružanje zdravstvene zaštite te predlagati mjere i aktivnosti u cilju promocije zdravlja, prevencije bolesti, kao i za zaštitu specifičnih socijalnih skupina stanovništva. Jedna od aktivnosti Savjeta bit će i predlaganje mjera u cilju osiguravanja zdravog okoliša te druge zadaće kojima je svrha ostvarivanje ciljeva Virovitičko-podravske županije na području zdravstvene zaštite. (www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content