Virovitička mladež održala susret Holywin u crkvi sv. Leopolda Mandića u Taborištu

Prvi kršćani redovito bi nakon sastanaka i nakon svete mise ostajali još u zajedništvu na takozvanim agape-druženjima, što na grčkom označava Božju ljubav. U sličnom ugođaju, uz hranu, sok i prijazne razgovore ostali su u srijedu, 31. listopada svi koji su došli u crkvu sv. Leopolda Mandića u Taborištu na večernju misu.

b

Njih 60-ak, većinom krizmanika i srednjoškolaca, skupilo se da zajedno dočeka spomendan Svih svetih: svetom misom, klanjanjem i prilikom za sakrament pomirenja, a onda nakon toga i agape-druženjem u sakristiji, zanimljivim salezijanskim igrama, plesom i kvizom. – Sve se skupa proteglo do 22:30 sati, iako su mladi htjeli ostati još i duže u toj divnoj atmosferi praćenoj osmjesima i veselom pjesmom – rekao nam je M. Grgurević, jedan od organizatora i sudionika.

a

Taj jednogodišnji susret zvan Holywin, to jest na engleskom Svetost pobjeđuje, bio je ove godine prvi put zajednički za sve virovitičke župe. Organizaciju su preuzeli župni animatori, jer, kako kažu, žele ponuditi mladima i drugu opciju za izlaske osim noćnih klubova i poganske Noći vještica. Animatori su mahom srednjoškolci koji se inače okupljaju i na krunici mladih utorkom pred crkvom sv. Roka te na susretima s djecom i krizmanicima svakog vikenda u Milanovcu i Taborištu, koji su također izvrsno posjećeni. Među sobom dijele radost i ljubav. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content