Županijski komunikacijski stručnjaci okupili se u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Splitsko-dalmatinska županija bila je u petak, 23. studenog domaćin sjednici Radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija. Župan Blaženko Boban naglasio je važnost dvosmjerne komunikacije između vlasti i građana i istaknuo da ključnu ulogu u tom procesu imaju odnosi s javnošću. Okupljeni članovi su razgovarali o načinu suradnje uprave i lokalnih medija, analizirali web stranice županijskih uprava te dogovorili daljnju suradnju na zajedničkim projektima unutar Hrvatske zajednice županija.

hrvzz Custom
foto: hrvzz.hr

Voditeljica Radne skupine Senka Bilać istaknula je kako je bitno da se rezultati analize web stranica usvoje te unaprijede komunikaciju uprave s građanima, posebice jer internetske stranice predstavljaju platformu za informiranje o svim aspektima života lokalne zajednice. Zato je posebno bitno da se poštuje Zakon o pravu na pristup informacija, ali i da se primjere primjeri dobre prakse objave podataka u otvorenim oblicima.

hrvzz2 Custom
foto: hrvzz.hr

Posebno je naglašeno da je nužno objaviti informacije koje se tiču javne nabave, primanja građana i rada savjeta mladih. Analizu stranica i edukaciju o mogućim poboljšanjima izradio je Duje Prkut (Politicode) koji je tom prilikom brojnim primjerima potaknuo i raspravu i važnosti proaktivne objave podataka.

(www.hrvzz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content