MIKULAS CUP Virovitički plivači “pokorili” Mađarsku, ukupno osvojili 33 medalje

foto: facebook, PK Virovitica

Proteklog vikenda Plivački klub Virovitica nastupio je na mađarskom “Mikulas Cupu” u Barcsu. Uz pregršt medalja, virovitički plivači ostvarili su i odlične vremenske rezultate, a mnogi od njih ostvarili su svoja najbolja vremena i izmamili pljesak prateće ekipe na tribinama.

Na natjecanju je sudjelovalo deset klubova: devet iz Mađarske i PK Virovitica kao predstavnik Hrvatske. Za Viroviticu je nastupilo 24 plivača i plivačica koji su ukupno osvojili 33 medalje.

Do najsjajnijeg odličja stigli su: Matej Hajmaši, Ema Borković, Lovro Ladović i Bruna Majetić.

Srebrni su bili: Tena Dujmović, Ana Meter, Luka Ladović, Mia Meter i Toni Grdenić.

foto: facebook, PK Virovitica

Brončano odličje ostvarili su Matea Barčan, Zara Majetić, Izak Risović i štafeta u sastavu: Ema Borković, Matea Barčan, Matej Hajmaši i Izak Risović.

Iako ovaj put nisu došli do medalja, svojim nastupom i rezultatima oduševili su Stribor Gvojić (čak tri četvrta mjesta), Tomislav Turnaj, Petar Turnaj, Nika Budeš, Timea Brlas, Tijana Grdenić, David Kovačević (prvo natjecanje), Noah Barčan, Josip Borbaš, Nea Trešćec, Ivan i Marija Iličić, a sve uz pratnju trenera Vinka Oršulića i Nenada Vajagića te uvijek ponosnih roditelja.

foto: facebook, PK Virovitica

Za kraj natjecanja zbog svojih izvrsnih rezultata Matej Hajmaši i Ana Meter natjecali su se u egzibicijskom eliminacijskom natjecanju na kojem je nastupilo šest najboljih plivača i plivačica natjecanja. Plivalo se 6x25m te je posljednji plivač bio eliminiran. I dok je Ana već izmorena ispala u prvom krugu, Matej je uspio doći do posljednja četiri plivača.

Pred virovitičkim plivačima ostalo je još dva tjedna treniranja te kratka pauza za zimske praznike kako bi napunili baterije za nove uspjehe u 2019. godini.

(www.icv.hr, ts, facebook: PK Virovitica)