Općina Čačinci na trošak vlasnika kreće u uklanjanje ruševnih objekata

- PROMO -

Općina Čačinci već nekoliko godina pokušava motivirati mještane za što ljepše uređenje svojih okućnica radi povećanja opće kvalitete životnog prostora te očuvanja i zaštite okoliša na području općine.

-Unatoč trudu velike većine mještana, velik je broj i onih koji unatoč brojnim usmenim, ali i pismenim upozorenjima Jedinstvenog upravnog odjela Općine Čačinci, nisu postupili prema uputama. Na temelju navedenog, a na osnovi Zakona o građevinskoj inspekciji, komunalni redar Jedinstvenog upravnog odjela po službenoj je dužnosti naredio prvo uklanjanje objekta u trošku vlasnika od nekoliko predviđenih ruševnih na području općine. Mjere rušenja izrečene su ili će biti izrečene nakon što su neodgovorni vlasnici u zadanom roku odbili izvršiti uređenje okućnice ili uklanjanje objekta. Rješenja o uklanjanju objekta tako će se provesti putem treće osobe na odgovornost i trošak vlasnika, a po potrebi uz osiguranje nadležne policijske uprave počevši od početka tjedna – rekao je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ te naglasio kako Općina pomaže svim mještanima koji nisu u stanju sami uređivati okućnice.

-Naravno da starim i nemoćnim osobama uređenje okućnice rade naši djelatnici Javnih radova, tu smo uvijek spremni bezrezervno pomoći u svako doba godine – zaključio je Mališ. (www.icv.hr, vg)

Povezane vijesti

Skip to content