ŠTALICE, ANĐELČIĆI, SATOVI I UKRASI Božićna prodajna izložba keramičarske skupine COOR-a odiše blagdanskim duhom

Korisnici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju izložili su svoje radove na prodajnoj izložbi koja je danas (četvrtak) otvorena za javnost. Članovi keramičarke skupine izradili su ukrase prigodne za Božić. Tako se na izložbi može pronaći različitih božićnih jaslica koje će odlično pasati uz svaki bor. Lijepi anđelčići mogu postati predivan poklon dragoj osobi ili pak ukras za bor. Pažnju plijene satovi koji svojim izgledom, ali i načinom izrade pariraju satovima izrađenim u ateljeima.

Bez sumnje, najzanimljiviji dio izložbe bili su mali sapuni koje su djeca sama izradila.
-Sapuni su izrađeni u sklopu projekta „Zajedno možemo više“ u kojem su sudjelovali učenici drugog i trećeg razreda COOR-a s učenicima drugoga razreda OŠ Vladimir Nazor i njihovom učiteljicom Božicom Benko. Cilj je razvijanje socijalnih vještina u smislu međusobnog upoznavanja i druženja učenika. Također, ovim projektom željeli smo učenike podučiti temeljnim vještinama financijske pismenosti kako kod naših korisnika, tako i kod učenika redovne škole – rekla je Dubravka Periša, učiteljica i voditeljica keramičarske skupine.

U želji za suradnjom osmišljen je projekt u kojem će učenici oba razreda izrađivati sapune te ih zajedno prodavati. Prodajna izložba organizirana je u školi Vladimir Nazor, sapunčići nisu imali cijenu već su se za njih davali dobrovoljni prilozi. Odaziv je bio velik pa sapuna gotovo više ni nema.

– Trudili smo se naučiti učenike kako sapune mogu sami omotati i opremiti za prodaju. Na sapunčiće smo stavili inspirirajuću poruku koja bi kupcu trebala uljepšati dan – istaknula je D. Periša te je naglasila da će svakako nastaviti s izradom sapuna i keramičkih jaslica. (www.icv.hr, lmh, Foto: L. Martinko Hock)

[g-gallery gid=”498767″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content