Lino Červar progovorio o kritičarima: Ljudi, ne želim vas lagati…

Hrvatska rukometna reprezentacija u Münchenu je u 3. kolu skupine B Svjetskog prvenstva svladala Makedoniju s 31:22 i tako je osigurala prolazak u drugi krug.

– Igrali smo jako dobro, čekali smo da se otvore i onda ih uspješno kažnjavali. Bili smo uspješniji u igri sedam na šest. Dobro smo ih analizirali i dobro postavili igru. Bili smo sigurni u sebe i svi zaslužuju sve pohvale – rekao je izbornik Lino Červar za RTL, a prenosi vecernji.hr

-Uživamo u timskoj igri i timskom duhu. Ima i onih koji vole žutilo pa nas kritiziraju. Naši igrači su zdravi i dobri dečki, vole igrati za reprezentaciju, njihova ljubav nema kraja i daju sve od sebe. Ponos i čast je igrati za reprezentaciju – dodao je Červar.

Luku Cindrića nije koristio.

– Nije trebalo, i ovi bez njega su odlično igrali – kazao je Červar.

Što može ova reprezentacija?

– Realan sam, ne želim ljudima lagati. Moramo vratiti kult reprezentacije, ali možemo biti ponosni što smo jedini na svijetu zadržali kontinuitet rezultata. Sa Španjolskom ćemo se boriti za prvo mjesto. Moramo biti skromni i uz ovakvu publiku pokušati napraviti iznenađenje jer su oni ipak prvaci Europe.

Igrač utakmice Domagoj Duvnjak pohvalio je publiku.

– Hvala publici koja nas je nosila, nadam se da smo im barem malo zahvalili. Igrali smo pametno, sedam na šest je funkcioniralo. Pokazali smo na terenu da igramo i živimo jedan za drugog. Nadam se da ćemo tako i nastaviti – rekao je Duvnjak pa se osvrnuo na mlade igrače u reprezentaciji.

– Oni su fenomenalni, naš rukomet ne treba brinuti za budućnost. Neka im dragi Bog da zdravlja i sve će biti u redu.

U srijedu je utakmica s Bahreinom, ali misli su usmjerene na četvrtak i susret sa Španjolskom.

– Meni su misli usmjerene na današnji slobodan dan… Protiv Bahreina smo favoriti i moramo ih pobijediti. Španjolska je vrhunska momčad, europski prvaci, ali ćemo uz ove predivne navijače dati sve od sebe i nadam se da ćemo pobijediti – zaključio je Duvnjak.

(vecernji.hr, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content