FOTO Temeljna edukacija nove skupine župnih animatora u Slatini

U okviru projekta edukacije župnih animatora u Požeškoj biskupiji u subotu, 26. siječnja, započela je temeljna edukacija nove skupine župnih animatora koja je organizirana u tri grada: u Požegi za Katedralni arhiđakonat, u Slatini za Slavonsko-podravski arhiđakonat te u Novskoj za Zapadno-slavonski i Posavski arhiđakonat. Temeljnu edukaciju organiziraju svećenici koordinatori za pojedini dekanat u suradnji s Pastoralnim centrom Požeške biskupije, a u njoj trenutačno sudjeluje stotinjak mladih srednjoškolske i fakultetske dobi.

Cilj projekta župnih animatora je omogućiti mladima što aktivnije uključivanje u župne aktivnosti koje su za njih prikladne i u kojima bi mogli biti od pomoći. Kroz radionice temeljne edukacije, koje se odvijaju tijekom dvije subote mladi će dobiti upute i steći vještine pomoću kojih mogu biti dobri suradnici i pomoćnici u određenim župnim aktivnostima kao što su: suradnja u radu s pojedinim skupinama djece i mladih (prvopričesnici, krizmanici, ministranti, članovi dječjih zborova i zborova mladih), suradnja u vođenju različitih župnih zajednica (molitvene, biblijske, liturgijske, karitativne i sl.), suradnja u organiziranju i provođenju različitih župnih slavlja i aktivnosti (slavlje župnog zaštitnika, dan župnog klanjanja, hodočašća i sl.), suradnja u osmišljavanju i izradi župnog listića i internetskog portala, te suradnja u radu s djecom s teškoćama u razvoju i s invalidnim osobama.

51421975 755776031489014 6859829655302569984 n Custom
foto: I. Mikić

U Slatini su edukaciju župnih animatora proveli, uz dekana Slatinskog dekanata i župnika Župe sv. Josipa vlč. Dragana Hrgića, Ljiljana Matošević, Svjetlana Carić, Melita Schmitz, Mario Večerić, Marijan i Slavica Ostrogonac te Tanja Buneta.

Drugi dio radionica temeljne edukacije održat će se u subotu, 9. veljače čime će biti zaključena temeljna edukacija. Svi koji završe temeljnu edukaciju mogu pristupiti specijalizacijama čija je svrha omogućiti im stjecanje dodatnih informacija i vještina za konkretno područje rada u župi. Ovogodišnja specijalizacija predviđena je 18. i 19. lipnja (utorak i srijeda) u Velikoj.

(www.icv.hr, adf, facebook – Župa sv. Josipa Slatina)

[g-gallery gid=”504567″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content