HASHTAG, LIKE I PIN Učenici, nastavnici i knjižničari kroz tri dana putovat će digitalnom džunglom

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica u utorak je održana prva od tri radionice namijenjene tinejdžerima i svim zainteresiranima za učenje o web 2.0 i web 3.0 alatima. „Putovanje“ kroz digitalnu džunglu osmislio je Josip Strija, školski knjižničar iz Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici s ciljem skretanja pozornosti mladih na izradu i pronalazak digitalnog sadržaja, a ne samo na dijeljenje i lajkanje.

– Pokušat ćemo naučiti nešto konkretno napraviti uz pomoć web alata, poput izrade postera, anketa, kvizova, virtualnih karti i mapa. Cilj je da učenici i učitelji uz pomoć tih alata nastavu učine zanimljivijom, posebice pri izlaganju i tako dodatno zainteresiraju učenike – rekao je Josip Strija.

Same radionice pokrenute su na inicijativu Silvije Perić, voditeljice Matične službe VPŽ i Mirjane Kotromanović voditeljice Dječjeg odjela virovitičke knjižnice. Kako kažu cilj ovih radionica je i mlade, ali i odrasle, naučiti kako se snalaziti u „moru“ informacija i odrediti što je relevantno.

– Želimo potaknuti mlade da koriste digitalne tehnologije u knjižnicama kako bi na kvalitetniji način iskoristili sve što knjižnica pruža – istaknula je Mirjana Kotromanović. Sljedeća radionica održat će se u četvrtak u 16:30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)[g-gallery gid=”503507″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content