OPĆINA MIKLEUŠ Na godišnjoj skupštini DVD-a Četekovac uručene diplome novim vatrogascima

Jučer, 26. siječnja, održana je redovna godišnja izvještajna skupština DVD-a Četekovac na kojoj su prisustvovali i članovi iz pet prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, Suhopolje, Slatina, Voćin, Mikleuš i Orahovica. Nakon podnošenja izvješća o radu DVD-a Četekovac i financijskog izvješća za 2018. godinu, predstavljen je plan rada i financijski plan za 2019. godinu. Sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Predsjednik DVD-a Četekovac, Dario Košorog, istaknuo je kako su ih nedavno posjetili predstavnici Republike Austrije iz Tirola, te im tom prilikom donirali dva vatrogasna vozila, tehničko i navalno. Također, rekao je kako im je do ove donacije vozni park bio star, a da je u DVD-u puno mladih vatrogasaca željnih učenja i rada, pa su im ta vozila došla kao naručena, te da moraju napraviti toplinsku izolaciju garaža u čemu su dobili podršku Općine Mikleuš.

– Da bi ojačali rad našeg DVD-a školovali smo devet novih vatrogasaca, tri vatrogasaca 1. klase, dva naša vatrogasaca položili su sustav radio veze, tri za bolničara, a nastavljamo sa osposobljavanjima i dalje – dodao je Dario Košorog.

Na kraju skupštine, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Stjepan Venus uručio je diplome novim vatrogascima. Skupštini je prisustvovao i zamjenik općinskog načelnika Općine Mikeluš, Dalibor Lipovac. (www.icv.hr, ADF; foto: D. Košorog)