“ŠKOLA ZA ŽIVOT” Novi tableti za nastavnike Srednje škole Marka Marulića Slatina

U duhu promjena koje je donio eksperimentalni program ”Škola za život”, u kojemu su nastavnici Srednje škole Marka Marulića Slatina nakon online edukacija započeli s korištenjem digitalnih alata, nabavljeni su tableti koje je ravnatelj uručio nastavnicima na početku drugog polugodišta.

Time će se olakšati izvođenje aktivnosti na nastavi, a poslužit će i za rad u sustavu e-dnevnika koji je uspješno uveden na početku ove školske godine. Osim nabave tableta u sklopu ”Škole za život” u tijeku je opremanje praktikuma fizike, kemije i biologije nastavnim sredstvima i opremom ukupne vrijednosti 110.000 kuna. Dio sredstava osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a ostatak je sufinanciran vlastitim sredstvima škole. Opremanjem praktikuma znatno će se unaprijediti nastavni proces, te će na taj način biti suvremeniji i zanimljiviji učenicima.

Ovo su samo neke u nizu novosti u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina. Naime, nakon osiguravanja kadrovskih i materijalnih uvjeta nastava je od drugog polugodišta sukladno pedagoškom standardu organizirana samo u prvoj smjeni za sve učenike.

(www.icv.hr, adf, dš)