VIDEO Potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji između pet slavonskih Županijskih savjeta mladih

foto: facebook, Savjet mladih VPŽ

U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održan je sastanak predsjednika Savjeta mladih Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i predstavnika Vukovarsko-srijemske županije. U ime Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije sastanku je nazočila predsjednica Savjeta mladih VPŽ Melita Ilakovac.

Suradnja je nastala u svrhu umrežavanja mladih na području pet slavonskih županija, a sve u cilju jačanja mladih te promicanje Savjeta mladih kao savjetodavnog tijela regionalne samouprave. Na sastanku je potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji između pet Županijskih savjeta mladih kako bi u budućnosti zajednički mogli djelovati te mlade poticati da se uključe aktivno u društvo.

Mladima se obratio župan Brodsko-posavske županije, gospodin Danijel Marušić i iskazao potporu mladima u budućem radu. Također, na sastanku su nazočili zamjenici župana, predstavnici upravnih odjela Brodsko-posavske županije, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije te članovi općinskih i gradskih savjeta mladih s područja Brodsko-posavske županije.

Predsjednici Savjeta mladih predstavili su rad svojih Savjeta te su iznijeli primjere dobre prakse kao i probleme s kojima se susreću u svojim sredinama. Također, zajedničkim idejama i prijedlozima dogovorene su neke od aktivnosti koje će se provoditi u daljnjem radu. Svjesni činjenice kako Slavoniju svakodnevno napušta veliki broj mladih, i sve češćih objava o ovom gorućem problemu, ovim Sporazumom o suradnji i prijateljstvu želi se na prvo mjesto staviti projekte i dobre prakse koje dolaze iz Slavonije te se zajedničkim snagama potruditi da Slavonija raste i razvija se.

(www.vpz.hr, Savjet mladih VPŽ, video: youtube)