FOTO Maškare preuzele vlast, ključ Grada Virovitice pripao superjunacima, životinjama i princezama

Superjunaci, životinje svih vrsta, princeze i cijela galerija neobičnih likova danas (nedjelja) od 15 sati vladaju Gradom Virovitica. Vlast su preuzeli bez otpora, štoviše, ključ Grada im je gradonačelnik Ivica Kirin predao sa smješkom i poručio im da vladaju u sreći, veselju, pjesmi i plesu.

maske28 2

Naravno, riječ je o 22. Virovitičkom dječjem maskenbalu koji je u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić okupio stotine maski, djece i njihovih roditelja, a koji su uživali u pjesmi, plesu, igrama i druženju.

maske33

-Male maske, princeze, kauboji, likovi iz crtića došli su i preuzeli ključ Grada i dok oni vladaju, bit će to vrijeme puno igre, smijeha i pjesme. U tome im je pomogla Gradska glazba sa svojim mažoretkinjama, Glazbena igraonica Glazbene škole Jan Vlašimsky, KUC Virovitica i Creative BOX te naša zviezdica Julija Tomljanović.

maske74

Ponosni smo na dugu tradiciju ove manifestacije i što svake godine maskenbal zaista okupi sve generacije – zadovoljno je istaknula Željka Barić, predsjednica Društva naša djeca Virovitica koja je pohvalila sve volontere na nesebičnom angažmanu u pripremi još jednog uspješnog maskenbala.

maškare

Ovu tradicionalnu manifestaciju i ove godine organiziralo je Društvo Naša djeca Virovitica, a suorgranizatori su Turistička zajednica Grada Virovitice i Grad Virovitica te Gradski savjet mladih.

Zadovoljna je i Katarina Đurđević, direktorica Turističke zajednice Grada. Turistička zajednica i ove se godine pobrinula za slatke nagrade najboljima u igrama kao što su ples s balonom, utrka s hula-hopom, dodavanje lopte, povlačenje užeta. Svaka maska dobila je i krofnu, bez koje karnevala nema.

maske26

– I ove godine više od tisuću maski sudjelovalo je na maskenbalu i ponovno se pokazao kao jedan od onih društvenih događaja za djecu, a koji se jednostavno ne propuštaju. Nastavit ćemo tako i dalje, svake godine organizirati ovu manifestaciju za naše najmlađe i neka ovo maskenbalsko ludilo započne i u Virovitici – istaknula je K. Đurđević.

namlađi 1

Nije nedostajalo smijeha, dobre atmosfere, navijanja. Kroz bogati program sudionike je vodio iskusni Goran Koši. Kao i svake godine, a uvijek je velika konkurencija, izabrana je najmlađa maska. Titula je, potpuno zasluženo, pripala preslatkom Djedu Božićnjaku Viktoru iz Gradine, starom samo šest mjeseci. Ponosna mama Kristina nije mogla sakriti radost.

IMG 5134

Da se jako voli maskirati, odala nam je Marija I., koja je na maskenbal došla kao Rudolf i nastupila s KUC-om. – Volim se maskirati, to je jako zabavno, a usput sam s prijateljima.  Na maskenbal dolazim svake godine, ovdje plešemo, igramo igre, kaubojski ples mi se sviđa i super mi je ovdje – poručila je razigrana Marija.

maske42

Franka je pak od leptira u godinu dana postala – mačkom. -Mačka mi je smiješna životinja i volim ih, a maskiranje je zabavno, igre su super, dobijemo slatkiše. Ovdje mi je baš jako dobro, plešemo sa prijateljima – kratko i jasno poručila je Franka.

maske66

Dvogodišnji Spiderman Luka samo je kratko odgovorio da voli plesati, a njegova mama Jelena da su sa starijom djevojčicom Mirnom već četvrti put na maskenbalu i da ih uvijek obraduje šarenilo i gužva. – Djeca to jako vole, pa je i nama roditeljima to poseban doživljaj – poručila je Jelena. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”506349″][g-gallery gid=”506441″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content