Napreduju radovi na Sustavu navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac, postavljeno 20 kilometara cijevi

Krajem kolovoza prošle godine, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, označio je početak radova na dva nova sustava navodnjavanja u Virovitičko-podravskoj županiji, Novi Gradac – Detkovac i Đolta I., ukupne vrijednosti od 55 milijuna kuna, što se u stopostotnom iznosu financira europskim sredstvima. Sustavi će se navodnjavati iz rijeke Drave (Novi Gradac – Detkovac) te iz dva zdenca (Đolta I.).

Područje gdje će se rasprostirati Sustav navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac, obišao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenicima, Darkom Žužakom i Igorom Pavkovićem, uz načelnika Općine Gradina Marka Ajčeka i predsjednika Općinskog vijeća Ivana Gojevića. Na navedenom sustavu navodnjavanja postavljeno je već 20 kilometara cijevi, a radove izvode radnici Brane d.o.o. iz Virovitice.

IMG 1326
Foto: K. Toplak

– Ova dva sustava navodnjavanja na oko 1.000 hektara, Novi Gradac – Detkovac i Đolta, doprinijet će prvenstveno stopiranju katastrofalnih šteta od suše, ali i većim prinosima našim poljoprivrednicima, kojima Virovitičko-podravska županija, sufinanciranjem kamata na kredite, sufinancira proljetnu i jesensku sjetvu. Osim toga, Virovitičko-podravska županija, prijavit će na EU natječaj i sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza. Osim toga, u budućnosti želimo imati i sustave navodnjavanja Đolta II. faza, Sustav navodnjavanja Lukač i Čađavica. Kada ih izgradimo, Virovitičko-podravska županija bit će hrvatski lider u navodnjavanju rekao je župan Igor Andrović.

Više o navedenom natječaju za navodnjavanje može se vidjeti ovdje. (vpz.hr)

[g-gallery gid=”509823″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content