NOVIH KANDIDATA ZASAD NEMA Vukušić se povukao s mjesta predsjednika Bilogore 1947.

U subotu, 9. veljače u domu Udruge umirovljenika u Špišić Bukovici održana je redovna godišnja Izvještajno-izborna skupština Nogometnog kluba Bilogora 1947.

Na samom početku, svi prisutni, među kojima i predstavnici raznih udruga te članovi Nogometnog kluba Bilogora 1947. odali su minutom šutnje počast svim preminulim članovima kluba i hrvatskim braniteljima.

Nakon što je podnio izvješće o prošlogodišnjem radu i razriješio dosadašnje vodstvo kluba, predsjednik Bilogore 1947. Mate Vukušić odlučio je napustiti klub i mjesto predsjednika prepustiti nekom drugom, ali, zainteresiranih ljudi za ovakvu funkciju očito nema, bar zasad.

IMG 1420 Custom e1549794268729

Sljedeća izborna skupština bit će za 14 dana, a do tad možda netko i odluči preuzeti funkciju predsjednika kluba koji se natječe u 2. županijskoj nogometnoj ligi Zapad, a jesenski dio prvenstva završio je na posljednjem mjestu.

Vukušić se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomagali rad kluba, svim onim vjernim, ali malobrojnim gledateljima i igračima koji su, bez obzira na sve nedaće ostali igrati za svoj klub.

Posljednje dvije sezone naglašava kao najteže u periodu otkad je vodio klub. Naravno, tu su i neke stvari koje se ne mogu spriječiti i koje su pogodile većinu klubova na prostoru Virovitičko-podravske županije. Odlazak mladih na sezonski rad pretežito na “jug” Hrvatske, ali i van granica ostavile su trag i u Špišić Bukovici.

IMG 1418 Custom

Teško stanje u klubu potvrdio je nedavno i bivši kapetan Bilogore 1947. Borko Leš, koji je također nezadovoljan pristupom napustio redove kluba nakon dugih 14 godina u seniorskom sastavu. Kako kaže, postalo je nepodnošljivo i sve je palo na nisku razinu, a ponajviše volja igrača te pristup treninzima kojih uglavnom nije niti bilo, već se igralo od nedjelje do nedjelje. Prije dolaska trenera Bićanića ekipu je vodio upravo Leš i za svaku utakmicu imao drugačiji sastav te “krpao rupe” kako je mogao, ali sveopća atmosfera u kubu i oko kluba postala je prilično “tmurna”.

Vukušić je u nekoliko navrata bio na rubu odjaviti kub iz natjecanja, ali, nekako su uspjeli prebroditi i najveće krize. Bez obzira na sve probleme i nedaće, svojim odlaskom ponijet će samo one lijepe uspomene, kojih je, kako kaže, također bilo puno.

IMG 1396 Custom

Nakon radnog dijela skupštine nastavljeno je druženje svih nazočnih, a u kojem će smjeru nastaviti klub iz Špišić Bukovice znat će se jasnije krajem veljače.

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”506246″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content