Patricija Karaman sudjelovala na tečaju “Creative Methods in Special Needs Education” u Barceloni

foto: čitatelj

Predsjednica slatinskih “Vretenaca”, edukacijska-rehabilitatorica Patricija Karaman sudjelovala je na tečaju “Creative Methods in Special Needs Education”, koji se održao od 3. do 9. veljače 2019. godine u Barceloni (Španjolska).

Ovaj tečaj bio je namijenjen nastavnicima i školskom osoblju od predškolske razine do osnovnog, srednjeg, stručnog obrazovanja i obrazovanja odraslih osoba, ali i svima onima koji su zainteresirani za integraciju i uključivanje te korištenje kreativnih, umjetničkih i na igrama utemeljenih metoda u radu i obrazovanju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Okosnica tečaja “Creative Methods in Special Needs Education” su društvene, umjetničke i kroz igru utemeljene aktivnosti koje poboljšavaju razvoj čimbenika podrške, npr. projektni rad, igre uloga, simulacija, primjeri dobre prakse, promišljanja i evaluacije.

foto: čitatelj

Tečaj je organiziran u okviru projekta “Kids from the future” kojeg financijski podržava Agencija za mobilnost i programe Europske unije, a koji se provodi u Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina od 1. srpnja 2018. godine i trajati će ukupno 14 mjeseci.

(www.icv.hr, adf)