STIŽU SMAJLAGIĆ I MEDVEŠČAK U petak, 15. veljače očekuje se prepuna dvorana Tehničke škole

Nakon što su šokirali sami sebe u utakmici s Prelogom pa prošli osječkom “zonom sumraka”, pred virovitičkim rukometašima je, nadajmo se jedna “normalna” rukometna utakmica. Udovoljivši zamolbi gostiju u neuobičajenom terminu petkom, 15. veljače u Viroviticu stiže zagrebački Medveščak. Utakmica je to 16. kola 1. HRL Sjever u kojoj će domaćini tražiti prvu proljetnu pobjedu.

Zagrebački “medvjedi” klub su sjajne prošlosti, ali puno manje sjajne sadašnjosti. Najbolje godine ovog kluba su daleko iza njih, a njihova stvarnost u ovom trenutku je borba za prvoligaški opstanak. U najavi utakmice gotovo da se može prepisati sve rečeno kada je gost domaćinima prije dva tjedna bio Prelog. Medveščak je 11. momčad lige, svaki bod im je bitan i baš poput Preložana učiniti će sve da bar jedan “ulove” u petak navečer. Nisu loša ekipa, no daleko najjače ime Zagrepčana je njihov trener Irfan Smajlagić. Popularni Pipe je jedan od najboljih igrača koje je Hrvatska imala, u svoje vrijeme ponajbolje desno klrilo svijeta i olimpijski pobjednik iz Atlante. Smajlagić je bitno sudjelovao i kao pomoćnik Lini Červaru slavne 2003. u osvajanju naslova svjetskih prvaka, a od tada je svojevrsna “persona non grata” hrvatskog rukometa. Kako bilo da bilo, trenutno je u funkciji trenera Medveščaka i kao takav pružit će domaćem treneru Vašareviću priliku za jedan zanimljiv trenerski dvoboj.

No na terenu ne igraju treneri već igrači. A domaćim igračima ovog puta pobjeda je gotovo imperativ. Situacija nije bajna iako je ekipa i dalje u vrhu lige. Međutim protekle dvije utakmice ostavile su traga na psihološkom planu, Ivan Gašparović se ponovno ozlijedio u Osijeku i neće ga biti u sastavu, no ostatak ekipe je zdrav i spreman. Vjerujemo da su dečki naučili nešto zadnja dva tjedna, da ovog puta neće biti “lako ćemo” bez obzira koji su “medvjedi” na tablici i da će od prvog zvižduka sudaca krenuti punim gasom.

Obrana mora biti “forte” Virovitičana, mora biti ona iz najboljih izdanja proteklih sezona i onda neće biti drame na kraju utakmice. A bodovi će u tom slučaju sigurno ostati u Virovitici.

Naravno, bilo bi lijepo da i domaća publika, unatoč razočaranju od prije 15-tak dana, ponovno dobro popuni virovitičke tribine. Imat će zasigurno priliku gledati zanimljiv dvoboj, igrački i trenerski, a uvjereni smo ovoga puta i pobjedu virovitičkih “lavova”.

Utakmica u dvorani Tehničke škole započinje u 20 sati.

(www.icv.hr, RK Viro Virovitica, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content