SVJETSKI DAN BOLESNIH U kapelici virovitičke bolnice održana misa zahvalnica

Prigodom Svjetskog dana bolesnih, održana je sveta misa u kapelici „Gospe Lurdske i Svetog Josipa“ u podrumu Opće bolnice Virovitica. Ovim misnim slavljem, željelo se zahvaliti svima onima koji skrbe o bolesnicima, osobito doktorima i medicinskim sestrama te brojnim drugim djelatnicima i volonterima koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih.

IMG 1497 Custom

Misu je predvodio fra Rozo Brkić koji je istaknuo kako u teškim trenucima bolesti treba utjehu potražiti u vjeri. Virovitički kvartet „Artes“ produhovljenim tonovima animirao je misno slavlje uz mnoge poznate, duhovne pjesme. Umjesto propovjedi pročitano je pismo Pape Franje u kojem je želio potaknuti ljude da slijede primjer Majke Tereze te da porade na „besplatnom sebedarju“.

IMG 1494 Custom

Podsjetimo, svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.
Ovim danom obilježava se podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika. Također, kroz razne kulturno-umjetničke događaje, te misna slavlja, teži se k stvaranju još bolje zdravstvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti kvalitetnu zdravstvenu skrb. (www.icv.hr, lmh, foto: L. Martinko-Hock)

IMG 1493 Custom

IMG 1498 Custom

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content