NAŠA ŽUPANIJA DOMAĆIN Sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija 14. ožujka

Virovitičko-podravska županija bit će domaćin 51. sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, u četvrtak, 14. ožujka 2019. godine. Sjednica će se održati u Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru s početkom u 14 sati, a uz predsjedavanje predsjednika Hrvatske zajednice županija, šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

Osim donošenja dokumenata važnih za rad Hrvatske zajednice županija, na dnevnom redu su rasprave o novim načinima financiranja izgradnje, dogradnje i energetske obnove zgrada javne namjene u sklopu programa Izgradimo Hrvatsku!, o korištenju digitalnih materijala u odgojno-obrazovnim ustanovama Virovitičko-podravske županije te predstavljanje WBAF CROATIA ureda u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Ovo je drugi put da se sjednica Izvršnog odbora održava u Virovitičko-podravskoj županiji. Prvi put je to bilo 2015. godine, u vrijeme mandata tadašnjeg župana i u to vrijeme predsjednika Hrvatske zajednice županija, a danas potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. I tada je ta sjednica održana prilikom održavanja Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo.

Ove godine, Viroexpo 2019., počinje Gospodarskim forumom, na kojem će se predstaviti Zemlja partner sajma, Republika Slovenija, koji je na rasporedu u četvrtak 14. ožujka u prostorima Visoke škole Virovitica. Dan kasnije, 15. ožujka, održat će se svečanost otvorenja 24. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, sajma koji traje do nedjelje 17. ožujka. Očekuje se više od 600 izlagača iz 29 stranih zemalja. Nova zemlja izlagač je Španjolska.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.. Zemlja partner je Republika Slovenija, Županija partner Splitsko-dalmatinska županija, a i ove godine će Grad partner biti Grad Zagreb. Ove godine pokrovitelj i partner sajma je i Slatinska banka i Osječko pivo. (www.vpz.hr, www.hrvzz.hr, Fotografija: hrvzz.hr)

Share Button

email button

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content