OPĆA BOLNICA VIROVITICA Počele narudžbe za pregled MR-om, u bolnicu stiže šest novih specijalizanata

Jedna od tema na današnjem (utorak) aktualnom satu sjednice Županijske skupštine bio je rad Opće bolnice Virovitica. Do povećanog opsega posla u bolnici dovela je nova oprema kupljena kroz projekt “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica” kojom su opremljene operacijske sale, jedinica intenzivne njege i centralna sterilizacija, a riječ je o opremi koja je zajedno s opremom za pedijatrijske, kirurške, internističke i oftalmološke dnevne bolnice, vrijedna gotovo 26 milijuna kuna. Sam projekt dogradnje i opremanja dnevnih bolnica vrijedan je 50 milijuna kuna odobrenih u stopostotnom iznosu te predstavlja financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije. Opseg posla povećala je i nova magnetska rezonanca za koju su krenule narudžbe pacijenata.

IMG 9523 Fotor Custom e1553604890190

– Nabavkom uređaja za magnetsku rezonancu od 18. ožujka započeli smo s dijagnostikom, a od 20. ožujka zaprimamo narudžbe za preglede putem “crvene uputnice”. Dinamika naručivanja je od 20. u tekućem mjesecu za sljedeći mjesec, do popune termina. Na taj način smo si omogućili bolju kontrolu nad listama čekanja, s obzirom da pored tzv. “vanjskih” pacijenata, konstantno radimo i preglede za pacijente koji su hospitalizirani u našoj bolnici – rekao je ravnatelj OB Virovitica Dinko Blažević.

– U prva dva mjeseca smo ostvarili mjesečnu realizaciju od 110 posto. Istodobno, u prva tri mjeseca imamo povećanje mjesečnog limita sredstava od 10 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Sva nova oprema koja je postavljena u našoj bolnici, zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji i Vladi Republike Hrvatske, nudi bolju uslugu našim stanovnicima i svima onima koji gravitiraju našoj bolnici – dodao je Blažević.

Ravnatelj Blažević najavio je i novosti u radu oftalmološke ambulante.

– Kako bi ponudili bolju uslugu našim stanovnicima, od 1. travnja, a s obzirom na to da imamo dovoljan broj liječnika, krećemo s popodnevnim radom oftalmološke ambulante, koja će ponedjeljkom i srijedom raditi od 11,00 do 19,00 sati. Osim toga, radimo i na daljnjem privlačenju liječnika u Opću bolnicu Virovitica, pa tako u našoj bolnici imamo šest novih specijalizanata – rekao je Blažević dodavši da je riječ o dva specijalizanta ginekologije te specijalizantima anesteziologije, otorinolaringologije, neurologije i dječje i adolescentne psihijatrije. (www.icv.hr, ml; vpz.hr; foto: M. Lukačić, M. Lovrenc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content