KRAĆI PUT Otvorena brza cesta od Vrbovca do Farkaševca, slijede Bjelovar i Virovitica

Jučer (utorak) otvorena je brza cesta od Vrbovca do Farkaševca duga 10,6 kilometara. Prezentaciji završetka radova sudjelovao je i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Riječ je o dionici ceste D12 čvor Vrbovec 2 – čvor Farkaševac u čiju je izgradnju i opremanje uloženo 349 milijuna kuna (bez PDV-a). Uz predsjednika Vlade otvorenju su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Očekuje se da će se putovanje između Bjelovara i Zagreba puštanjem u promet te dionice skratiti za 10 do 15 minuta, a riječ je o dovršetku izgradnje prve faze brze ceste DC12 koja će u budućnosti prolaziti kroz Bjelovar i Viroviticu te završiti na mađarskoj granici u Terezinom Polju. Promet je ograničen za teretna vozila teža od 7,5 tona.

brza cesta4
Foto: vlada.gov.hr

Radovi na toj dionici započeli su prije deset godina, a njenim završetkom Hrvatske autoceste zatvaraju i okončavaju projekte započete još u vrijeme recesije i velikog pada građevinskih djelatnosti te omogućuju prometnu revitalizaciju bilogorskog i podravskog kraja, čulo se na svečanosti otvorenja.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković očekuje da će nastavak izgradnje brze ceste prema Bjelovaru, potom i Virovitici, biti realiziran u mnogo kraćem vremenskom roku.

– Građevinska dozvola za prvih pet kilometara prema Bjelovaru je ishođena, novac osiguran u državnom proračunu te, ako ne bude žalbi na javnom natječaju, radovi bi mogli započeti prije kraja godine – rekao je Butković te dodao kako će na dionici prema Bjelovaru biti dopušteno prometovanje teretnim vozilima težim od 7,5 tona. (www.icv.hr, vlada.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content