LIJEPA USKRSNA PRIČA Čokoladnim pisanicama do velikog i sretnog srca

Humanitarna organizacija “Living life” iz engleskog grada Eastbournea, preko 20 godina pomaže Crvenom križu grada Slatine, a prije dvije godine ravnatelj toga društva, Vlatko Jelenčić, spojio je ovu humanitarnu organizaciju s Evanđeoskom Pentekosnom crkvom “Betanija” u Orahovici.

-Rodilo se jedno sjajno prijateljstvo, a ta humanitarna organizacija, otkako smo se upoznali i sprijateljili, postala je puno jača. Prilikom svake posjete Hrvatskoj i Slatini, dođu kod nas u Orahovicu i doniraju ponešto za našu crkvu te prije svega djeci Orahovice i okolice. Prelijepo je poznavati ovakve ljude i mi smo od srca zahvalni što su uvijek uz nas. Moram se zahvaliti gospodinu Vlatku Jelenčiću koji nas je spojio i dao nam prigodu upoznati ovako divne ljude – kaže Lidija Stojković iz Betanije.

Ove godine Living life je uljepšao Uskrsne blagdane korisnicima Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica, djeci Dječjeg vrtića “Palčić” Orahovica i Područne škole Nova Jošava.

Čokoladne pisanice u Palčiću 2 Custom e1555503029291
foto: čitatelj

-EPC Betanija Orahovica od svojih je prijatelja iz Engleske dobila donaciju čokoladnih pisanica. Pisanice su donirala djeca iz Engleske za djecu u Hrvatskoj, a podijeljena su u školama u Slatini i okolici sve do naše lijepe Orahovice. Mi iz Betanije smo odlučili tu donaciju podijeliti članovima udruge Jaglac, mališanima Dječjeg vrtića Palčić Orahovica te učenicima Područne škole Nova Jošava. Posebno je prekrasno bilo u Područnoj školi na zajedničkom druženju članova Jaglaca i djece škole gdje su učenicima svojim odnosom prema članovima udruge ganuli do suza – zaključila je Stojković, inače i koordinatorica projektnih aktivnosti Jaglaca.

U Novoj Jošavi u Područnoj školi osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, učiteljice su organizirale “Potragu za pisanicama” za učenike i korisnike Udruge Jaglac.

Potraga za pisanicama u Područnoj školi 1 Custom
foto: čitatelj

-Betanija je dio svoje donacija namijenila Udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica, a obzirom da mi s tom udrugom dijelimo isto dvorište, Jaglac nam je predložio da pripremimo nekakvu akciju u kojoj bi zajedno sudjelovala djeca škole i članovi udruge. Odlučili smo da to bude zabavna igra potraga za pisanicama. Svi su se zajedno sjajno zabavili, a pobjednici su bili svi i svi su dobili nagrade bez obzira tko je koliko pisanica pronašao. Najveća nagrada našim učenicima je zapravo upoznavanje i druženje s članovima udruge Jaglac jer su osjećaji preplavili sve. Članovi udruge su se uz djecu osjećali ravnopravnima, osmijeh im nije silazio s lica, a naša djeca su dobila priliku upoznati se s osobama s posebnim potrebama i ono što nas je najviše razveselilo, svi su učenici pokazali da imaju osjećaj i veliko srce. Naime, kod potrage za pisanicama nisu gledali kako bi sebi pronašli više nego su upravo Jaglacima pomagali da pronađu što više pisanica i eto, potvrdilo se još jednom, da je dječje srce najveće – rekla je učiteljica Područne škole Nova Jošava Kristina Nerovčić.

U Dječjem vrtiću Palčić čokoladne pisanice podijeljene su na opće zadovoljstvo mališana, a vrtićancima ih je donio pastor Betanije Slobodan Stojković.

Potraga za pisanicama u Područnoj školi 2 Custom
foto: čitatelj

-Gospodin Slobodan donio nam je ovu lijepu donaciju i iznimno razveselio naše polaznike. Hvala njemu i Betaniji te posebno Humanitarnoj organizaciji iz Engleske što su našim polaznicima uljepšali ovogodišnje Uskrsne blagdane – zaključila je ravnateljica Palčića Borislava Kordoš.

Lidija Stojković dodala je kako su engleski humanitarci najavili svoje dolaske i nadalje te kako će donacije i u budućnosti biti namijenjene prije svega djeci i udrugama za pomoć osobama u potrebi.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content