NE DVOJI-ODVOJI U školama i vrtićima održane radionice o brizi i zaštiti okoliša

U sklopu Projekta “Ne dvoji-odvoji” koji predstavlja zajedničku kampanju grada Orahovice i općina Crnac, Čačinci i Zdenci, a s ciljem osvještavanja građana i stvaranja osjećaja zajedničke odgovornosti za pravilno postupanje s otpadom, u Područnoj školi Nova Jošava održana je radionica s temama ”Kako pravilno postupati s otpadom i kako voditi brigu o zaštiti okoliša”. Radionicu je na djeci primjeren način, približila voditeljica Marija Breber iz tvrtke Peritum usluge.

– Djeca najbrže usvajaju nova znanja, a onda te informacije prenose dalje i svojim roditeljima. Svi zajedno moramo početi voditi brigu o prirodi i okolišu jer je to naš zajednički dom – istaknula je Breber.

Radionice su održane i u dječjim vrtićima i školama u Čačincima i Zdencima, a na koncu je u Zdencima održana i edukacijska tribina za žene. Prijavitelj predmetnog projekta je Grad Orahovica, a sa sporazumnim udruživanjem s ostalim jedinicama lokalne samouprave Crnac, Čačinci i Zdenci osigurat će zajedničko provođenje izobrazno-informativnih aktivnosti na području s ukupno 11.466 stanovnika i 4.217 kućanstava. Ukupna vrijednost projekta je 543.585,05 kuna, od čega je EU sufinanciranje u iznosu od 462.047,28 kuna, a isti je u provedbi od rujna 2018. do svibanj 2020. godine. Domaćice u Područnoj školi bile su učiteljica Kristina Nerovčić i Nives Brusač.

-Ovo je sjajna prilika i povod da učenici od najranije dobi budu osvješteni po pitanju otpada. Prema njihovoj interakciji na radionici već sada jako puno znaju o toj temi što je nama posebno drago – rekla je Brusač.(www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content