Godišnja skupština udruge umirovljenika Pitomača

Udruga umirovljenika Pitomača održala je u četvrtak, 9. svibnja 2019. u restoranu Verica u Pitomači redovnu izvještajnu godišnju skupštinu.

Otvorila ju je tajnica Marica Kovačev. Skupštini je prisustvovalo 135 matičnih članova i brojni gosti, predstavnici 35 udruga umirovljenika s područja Virovitičko-podravske županije i predstavnik Matice umirovljenika VPŽ Stjepan Virak, koji je za rad udruge imao samo riječi hvale.

Načelnik Željko Grgačić čestitao je domaćinima na uspješnom radu, kojim promoviraju sebe i općinu Pitomača širom lijepe naše. Pridružili su mu se predstavnici gostujućih udruga iz Slatine, Virovitice, Orahovice, Suhopolja, Lukača, Zdenaca, Čačinca, Voćina i drugdje.

Skupština udruge umirovljenika 2

Izvješće o radu udruge podnio je predsjednik Josip Fičko, pobrojivši organizirane događaje, izlete i drugo. Udruga je sudjelovala na fašničkoj manifestaciji u Pitomači, nastupili su na manifestaciji u Zagrebu, istakli se u pečenju kolača, izgradili nadstrešnice u sklopu umirovljeničkog doma, organizirali ljetovanje u Postirama na Braču, izlete na Plitvička jezera, Rastoke, u Barč u Mađarskoj. Pjevački zbor nastupio je u Krapini, Zagrebu, na manifestaciji obilježavanja starih vremena u Pitomači. Provodili su i brojne druge aktivnosti.

Zajedno s udrugom Čuvarice kulturne baštine iz Kladara sudjelovali su u projektu „Naš hod kroz vremeplov“ sufinanciran sredstvima iz EU fondova. Projekt je provodila Općina Pitomača, a uz radionice plesa, pjevanja i slikanja, udruga je uspjela nabaviti tradicionalne podravske nošnje.
Davor Deskar, direktor tvrtke Draft, najavio je nove EU natječaje na kojima očekuje uključivanje umirovljenika.

Umjetnička sekcija udruge dobila je novi naziv – Kulturno-umjetnička grupa (KUG) Udruge umirovljenika općine Pitomača. Usvojili su plan rada i financijski plan za naredno razdoblje.
Nakon službenog dijela Skupštine slijedio je nastup KUG-a Udruge umirovljenika općine Pitomača. Otpjevali su tri izvorne podravske pjesme i tri šetana kola. Kao šećer na kraju, članica Ružica Cerjan izrecitirala je humorističku recitaciju „Penzići“. (www.pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content