Kandidati Plave skupine HDZ-a za EU parlament u posjetu Virovitičko-podravskoj županiji

Nakon što je krajem prošlog mjeseca, u sklopu predizbornih aktivnosti, Virovitičko-podravsku županiju posjetila Zelena skupina kandidata HDZ-a za Europski parlament, danas (ponedjeljak) to isto učinila je Plava skupina, odnosno Goran Pauk, Nikolina Brnjac i Tomislav Sokol. Svoj obilazak započeli su u Čađavici, gdje su prisustvovali početku radova na izgradnji dječjeg vrtića. Riječ je o četvrtom vrtiću, od planiranih 11, koji će se, zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede, graditi na području Virovitičko-podravske županije. Kandidate su ondje dočekali potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, župan virovitičko-podravski Igor Andrović i njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, predstojnica Ureda državne uprave u VPŽ Sanja Bošnjak i domaćin, načelnik Mirko Rončević koji ih je i upoznao s projektom.

cadjavica vrtic 9

Nakon obilježavanja početka radova u Čađavici, kandidati su se uputili u obilazak Vinarije “Stari podrum” u Slatini. Ondje ih je dočekao vlasnik vinarije Ivan Halas te ih upoznao sa “Slatinskim biserom” prvim hrvatskim pjenušcem kojeg vinarija ponovno proizvodi od 2016. godine. U obilasku im se pridružio i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić.

stari podrum slatina 16

Nakon Slatine uputili su se u Suhopolje gdje su ih dočekali načelnik Siniša Horvat i predsjednik Marijan Brlek. Ondje su obišli kapitalni općinski i županijski projekt obnovljeni Dvorac Janković te radove na revitalizaciji parka. Projekt “Centar za posjetitelje – Dvorac Janković” vrijedan je 39,7 milijuna kuna, a financiran je sredstvima EU.

dvorac suhopolje 10

Nakon Suhopolja, u Virovitici su održali konferenciju za medije na kojoj su se kandidati predstavili javnosti, a potom su se uputili u plastenike virovitičke tvrtke Brana d.o.o. Ova je tvrtka, naime, prošle godine završila s provedbom najvećeg gospodarskog projekta u Virovitičko-podravskoj županiji, vrijednog 13,3 milijuna kuna, a sufinanciranog iz fondova EU. U sklopu projekta podignuto je 6,27 ha nasada jabuka i 1,48 ha nasada borovnice. Pritom je izgrađeno i 1,6 ha plastenika te je nabavljena potrebna poljoprivredna mehanizacija i oprema. U obilasku im se pridružio gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin i njegov zamjenik Damir Marenić te ravnateljica Razvojne agencije Vidra Emina Kovač, kao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Bojan Mijok.

brana 6

Nakon Virovitice, uputili su se u Pitomaču gdje su obišli radove na Poduzetničkom inkubatoru koji je dio gotovo 30 milijuna kuna vrijednog projekta “Mreža poduzetničkih inkubatora VPŽ”, od kojih se 20 milijuna kuna sufinancira iz fondova EU. Rok za završetak radova je 1. srpnja, što znači da će već ove godine inkubator moći dobiti nove stanovnike. Kroz Poduzetnički inkubator proveo ih je načelnik općine Pitomača Željko Grgačić. Kandidati su potom obišli središte Pitomače gdje su se, unatoč lošem vremenu, družili s mještanima i članicama Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” općine Pitomača.

stand pitomaca 6

Dan su završili sudjelovanjem na obilježavanju 20. obljetnice osnivanja Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski za područje Virovitičko-podravske županije u Orahovici. Ondje ih je uz mnoštvo “Katarina” dočekala predsjednica županijske Zajednice žena Sanja Kirin. (www.icv.hr; foto: D. Fišli, K. Toplak)

[g-gallery gid=”526072″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content