MEĐUNARODNE IGRE SAMACA Na virovitičkim igrama pobjedu odnijela koprivnička Udruga samaca

Virovitička Udruga samaca „Živi život“ prošle godine je nastupila na Međunarodnim igrama samaca u Koprivnici. Osvojene četiri zlatne i tri srebrne medalje osigurale su im pobjedu te organizaciju ovogodišnjih igara. Oko 160 gostiju iz Varaždina, Koprivnice, Čakovca i slovenskog Hoča pri Mariboru u subotu je autobusima pristiglo kako na sportska natjecanja tako i na druženje.

Nakon doručka, natjecatelji su zajedno s domaćinima defilirali do mjesta događaja. Na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića natjecatelji su okušali svoju spretnost i sreću u pet kategorija – viseća kuglana, pikado, balinčeki, bacanje loptice 1234 i karike 1234. Simpatije prisutnih posebno su izazvali stupići igre karika jer je svaki bio u jednoj boji grada Virovitice.

IMG 4974

Natjecateljskog duha i navijanja za „svoje“ nije nedostajalo. Glasno se podržavalo članove svoje ekipe, ali i drugih jer, kako kaže predsjednica virovitičke Udruge samaca „Živi život“ Gabrijela Arapinac, najbitnije je druženje. – Osvojili smo prošle godine prvo mjesto te je ove godine bio red da mi budemo domaćini i organiziramo igre te da svojim gostima pokažemo našu prekrasnu Viroviticu i novu šetnicu – ponosno ističe G. Arapinac.

Kako je zamišljeno tako je i ostvareno jer su gosti ostali oduševljeni, kako organizacijom tako i gradom domaćinom. S fotoaparatima i osmijesima na licu uživali su u predivnom svibanjskom danu te su fotografirajući se ispred nove fontane i obnovljenog dvorca pravili uspomene koje će im dugo ostati u sjećanju. Goste je došao pozdraviti i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin sa suprugom Sanjom.

IMG 5066

Nakon odigranih svih disciplina, odlično raspoloženi natjecatelji su vrijeme čekanja rezultata proveli u obilasku i fotografiranju nove gradske fontane te u pjesmi i plesu. Međuekipna kolegijalnost nastavila se i objavom rezultata. U Pikadu su pobjedu odnijeli Ivan Jagić iz Udruge samaca Koprivnica i Slava Varga iz čakovečke Udruge samaca. Franc Pliberšek iz Udruge samaca Hoče pri Mariboru i Gordana Kralj iz koprivničke Udruge samaca bili su najspretniji i najsretniji u disciplini Viseća kuglana. Vlado Jambor iz čakovečke i Jadranka Gazivoda iz koprivničke Udruge samaca, pokazali su da im nema ravnih što se tiče Karika 1234 te uzeli prve nagrade. Balinčeki su najbolje išli Ivanu Tomašiću iz varaždinske Udruge te Branki Boričić iz Udruge samaca Koprivnica. Prva mjesta u Bacanju loptice 1234 osvojili su Zvonko Mađarić iz koprivničke Udruge samaca te Maca Puhalo iz virovitičke udruge „Živi život“.

IMG 5075

Ekipno prvo mjesto, zajedno s peharom, odnijela je koprivnička Udruga samaca. Nakon sportskog dijela dana, natjecatelje je čekao ručak u Centru kulture gdje ih je u ime Grada Virovitice, koji je i bio sponzor događaja, pozdravila zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac. (www.icv.hr, ea, Foto: E. Aragović)

[g-gallery gid=”526928″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content