ODLIČNI “BORCI“ Mateja Cah i Arian Vidović osvojili srebro, Antonio Vidović 13. u najdužoj utrci

Biciklistički klub BOR Virovitica sudjelovao je na utrci “XCM Uvati vitar“, koja je održana na otoku Braču. Na startu se pojavilo pet “BORaca“, koji su se, osim s konkurencijom, borili i s jakim vjetrom.

Mateja Cah već duže vrijeme se oporavlja od ozlijede, pa se ovog puta odlučila za malu stazu (Bonaca – 19 km), a posao je odradila i više nego dobro te na kraju osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju iako, možda bi rezultat bio i bolji, da nije bilo probušene gume nekoliko kilometara prije cilja.

Ratko Pilek također se odlučio za malu stazu Bonaca, a ove godine stigao je s novim biciklom i završio utrku 20-ak minuta brže nego prošle godine, a to mu je donijelo 17. mjesto.

Dejan Jović i Ivan Vrbanić vozili su srednju stazu (Vitar – 40+ km), koja je ove godine doživjela neke izmjene, ali i dalje je zadržala uspone koje je nemoguće proći bez “guranja bicikla“. Ivan je završio na 25. mjestu, dok je Dejan završio na 66. poziciji.

Antonio Vidović Custom
Foto: BK BOR Virovitica

Antonio Vidović osvojio je sjajno 13. mjesto na najdužoj i najzahtjevnijoj utrci (Bura – 70+ km).

-Vozio sam najdužu stazu Bura dužine 75 kilometara, od čega se nakupilo 1630 metara uspona. Staza je bila standardna s puno kamenja, prvih 25 kilometara je bio većinom uspon do najviše točke staze Vidove gore, na koju sam došao kao šesti vozač u svojoj kategoriji. Nakon toga krenuo je dugački spust, a na 44. kilometru sam prvi puta probušio gumu, mijenjao je te izgubio pet pozicija. U nastavku utrke sam dostigao njih troje, ali opet peh, jer pred kraj, odnosno na 71. kilometru ponovno bušim gumu, a pošto rezervne zračnice više nemam, u stilu guranja i vožnje na felgi dolazim u cilj kao 13. u svojoj kategoriji. Ostaje žal jer realna pozicija je od 6. do 8. mjesta, no ovo je bio odličan vikend u Sutivanu – rekao je nakon utrke Antonio Vidović.

Arian Vidović Custom
Foto: BK BOR Virovitica

Na dječjoj utrci je nastupio i maleni Arian Vidović te osvojio sjajno drugo mjesto i srebrnu medalju u kategoriji U-5, a zlatnu medalju je izgubio za manje od sekunde zaostatka. Ovo je Arianu bila tek druga utrka. (www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content